טארט טאטין של בננות

דור בא ודור הולך, ועולם כמנגו נוהג. אני זוכר שכילד הייתי מביט באימי בבעתה כשהייתה מנסה לשכנע אותי שהחלק הרקוב ומוכתם עד זוועה של הבננה זה החלק הכי טעים בה. "זה לא רקוב, זה דבש" היא הייתה אומרת לי, נוגסת בבננה ומצקצקת בלשונה כמו להדגיש את טעמו הנפלא של החלק הרקוב שבה. ואני הייתי קופץ ומהדק את השפתיים אלה לאלה, כמו להדגיש ולהבטיח ששום בננה מהסוג הזה לא תיכנס לפה הזה – ויהי מה.

זה אותו מבט בדיוק, נדהם עד נגעל, שהבן שלי נותן בשעה שאני אוכל בהנאה רבה בננה עתירת כתמים, רכה מאוד ונוטפת צוף בננות נפלא שנובע בדיוק מאותם כתמים שבילדותינו קראנו להם בנחרצות "רקובות", מזועזעים מהרעיון שמישהו אוכל אותן, ועוד בהתנדבות!

אז הפעם, ובהתנדבות, נשלב שני דברים שאני אוהב מאוד: טארט טאטין ובננות. באתר קיימים כבר שני מתכוני טארט טאטין (האחד של בצלים והשני של חבושים), ואני שמח לצרף גם את זה לחבורה השמחה הזו.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

חצי קילו בצק עלים על בסיס חמאה

6 בננות קלופות חצויות לאורכן, מוצקות ולא בשלות

כוס ורבע סוכר

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

כפית תמצית וניל

תבנית מתכת מלבנית או מרובעת

 

איך מכינים

  1. שמים את הסוכר בתבנית ומניחים על להבת כיריים בינונית. מחכים עד שהסוכר נמס לקרמל בהיר.
  2. מורידים לרגע מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה והוניל ומערבבים לאט עם כף עץ. בשלב הזה התבנית רוחשת ושוצפת. מחזירים ללהבה בינונית וממשיכים לערבב לתערובת אחידה, פחות או יותר כשתיים-שלוש דקות. מורידים מהאש.
  3. מניחים בתבנית עם הקרמל החמאתי את הבננות, עם הצד החתוך כלפי מטה. הניחו אותן בצפיפות רבה ככל האפשר.
  4. מרדדים את הבצק למלבן דק, קצת יותר גדול מהתבנית.
  5. מניחים את הבצק על התבנית, דוחסים את שוליו אל בין הבננות לדפנות התבנית ודוקרים פה ושם במזלג.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-35-40 דקות עד שפני הבצק שחומים וקרמל שזוף מבעבע במרץ בין דפנות התבנית.
  7. מוציאים מהתנור ומחכים חמש דקות.
  8. עכשיו בזהירות רבה. מניחים תבנית מלבנית (או קרש חיתוך) על התבנית (החמה!), נעזרים במגבת מטבח והופכים את התבנית על הצלחת או הקרש.
  9. מגישים עם גלידת וניל.

 

ונסו גם את קינוח הבננות הנהדר הזה:

בננות מקורמלות בחלב קוקוס וטפיוקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close