פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות

קשה לטעות עם פסטה, זה כבר ברור. גם עם קציצות קשה לטעות, במיוחד כשהן עסיסיות, רכות ומגיעות עם רוטב עגבניות עשיר. אז כשמשלבים את השתיים התוצאה משמחת, מנחמת וטעימה במיוחד.

מצרכים

1 חבילה פסטה קצרה

 

לכדורי הבשר:

750 גר' בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 פרוסות חלה מושרות במים וסחוטות היטב

1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים

כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק

מלח, פלפל שחור גרוס

2 ביצים

 

לרוטב:

5 כפות  שמן זית

1 כף עלי אורגנו טריים

2 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ דק

2 קופסאות עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי מיובשים

4\3 כוס מים

 

איך מכינים

  1. מערבבים בקערה את המצרכים לכדורי הבשר, לשים ומערבבים כדקה.
  2. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. שמים בסיר רחב ושטוח את השמן, עלי האורגנו ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הכדורים לרוטב הרותח, מניחים להם להתבשל כשלוש דקות, שיתייצבו מעט. מערבבים בעדינות, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. (אפשר ללערבב לתבשיל חופן עלי בזילקום טריים לפני ההגשה).
  6. מבשלים את הפסטה במי מלח עד שהיא עשויה. מסננים, שמים על צלחת גדולה, יוצקים מעל את כדורי הבשר עם רוטב העגבניות.

הצטרפו לשיחה

  1. רונית says:

    2 קופסאות עגבניות מרוסקות – כל אחת מהן 400 או 800 גר'?

    1. אהרוני Author says:

      400 גרם כל אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close