אורז מטוגן יפני קטיפתי

אורז מטוגן, חברים. והפעם: הגרסה היפנית, והמעט מטורללת (במובן הכי טוב של המילה). בביס הראשון חשבתי לעצמי: "אני אוכל קטיפה". על המרקם הקטיפתי הזה אחראי המיונז (כן, המיונז) שמוסיפים לאורז לפני הטיגון. קשה לתאר כמה האורז הזה טעים ומענג, אז עדיף לא להכביר במילים. נסו אותו ותיווכחו בעצמכם.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו סרטון שמראה איך הכנתי את האורז שלי.

 

מצרכים

80 גרם חמאה

4 שיני שום קצוצות

2 פטריות מלך היער חתוכות לקוביות

3 כוסות אורז מבושל

2 כפות מיונז אמיתי

מלח, פלפל גרוס

3 ביצים טרופות

4 כפות רוטב סויה

חצי כוס עירית קצוצה

 

איך מכינים

  1. כשהאורז הלבן עדיין חם מהבישול מערבבים אליו בעדינות 2 כפות מיונז. זה נותן לו מרקם קטיפתי נעים.
  2. מחממים את החמאה בסיר רחב ושטוח. כשהיא מבעבעת מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים את האורז, המלח והפלפל ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.
  4. מפנים מקום בצד אחד של הסיר, את האורז גורפים לצידו השני. מוסיפים את הביצים לחלק הפנוי של הסיר ומקשקשים אותן עד שהן מוצקות אך רכות. מערבבים העדינות עם האורז.
  5. מוסיפים את הסויה ומעררבים.
  6. מפזרים מעל את העירית הקצוצה.
  7. אוכלים ומגרגרים בהנאה רבה.

 

ואם כבר במתכונים אסייתי מושחתים עסקינן, נסו להגיש את האורז לצד הכנפיים הנהדרות הללו:

כנפיים מטוגנות בנוסח אסייתי

הצטרפו לשיחה

  1. אורז יפני – לא ידעתי שליפנים יש מיונז, למדתי משהו, יש תחליף למיונז? אולי יוגורט, לא מתלהבת ממיונז – בלשון המעטה.
    תודה על האתר הנאה צרופה לקורא את הכתוב – גם אם בדרך כלל קשה לי ליישום:) – ואשמח לתשובה

  2. היי אהרוני, אני ממש נהנית מהמתכונים שלך בפייסבוק אך משום מה אין באפשרותי להגיב. אודה אם תסדיר למעריצה שכמותי את הזכות להגיב

    1. אהרוני Author says:

      היי ענת, האפשרות להגיב פתוחה לכולם! לפעמים לוקח זמן עד שתהגובה מאושרת אבל היא תמיד פתוחה

  3. הכנתי היום לצהרים והייתי חייבת לרוץ לכתוב תגובה כי בחיים לא קיבלתי כל-כך הרבה מחמאות הילדים (הבעייתיים שלי באוכל) על מנה שהכנתי. יצא באמת באמת מעולה. תודה רבה

    1. אהרוני Author says:

      נהדר, כיף לשמוע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close