הבסיס הוא רושטי, או הגרסה השוויצרית, אם תרצו, ללטקעס תפוחי אדמה היהודי. אנחנו נכין אחד גדול, יפה, שחום, פריך וטעים מאד. הרי תפוח אדמה שחום ופריך בכל גרסה הוא דבר מומלץ, במיוחד עם הוא מטוגן בחמאה. אבל רושטי הוא גרסה מוצלחת במיוחד של הנושא: הוא אוורירי יחסית, שחום ופריך בחוץ, רך ועסיסי בחלקו הפנימי וכל כולו כמו נועד לענג את הגוף והנפש גם יחד. ושלא תחשבו שפה נגמר הסיפור. כי הרושטי, טעים ככל שיהיה, יהיה טעים שבעתיים אם נכין ממנו, ובכן, סוג של פיצה. במקום בצק נשתמש בלביבת תפוחי האדמה השחומה והריחנית כבסיס לפיצה המשגעת שתבוא מעליה.

 

רושטי תפוחי אדמה

מצרכים

5 תפוחי אדמה צהובים, קלופים

1 בצל בינוני, קלוף

3 -2 כפות קמח תפוחי אדמה

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

כף עלי תימין

שמן זית או חמאה לטיגון

 

איך מכינים

  1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה הגסה. שימו לב: העבירו את תפוחי האדמה לאורך הפומפייה, ממש מלמעלה עד למטה כדי ש"שרוכי" תפוחי האדמה יצאו ארוכים מעט. ככה עושים גם עם הבצל.
  2. עכשיו מגיע החלק החשוב בתהליך, סחיטה ויבוש של תפוחי האדמה והבצל, וזו הדרך הקלה לבצע אותו: שמים את תפוחי האדמה והבצל בערימה על מגבת מטבח (מבד!), אוספים את שולי המגבת מעל לערימה ככה שהיא צרורה בצרור בד, מהדקים את הצרור חזק ואז סוחטים בכוח שיצאו כמה שיותר נוזלים (ויוצאים לא מעט נוזלים). מעבירים את  תפוחי האדמה והבצל הסחוטים לקערה ומוסיפים את קמח תפוחי האדמה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. (מי שרוצה להוסיף חצי כוס גבינה מגורדת -זה הזמן!)
  3. לוקחים מחבת בקוטר של 26 ס"מ ושמים בה 4 כפות שמן זית או 40 גרם חמאה ומחממים. מכניסים את התערובת פנימה, לוחצים ומהדקים אותה (בזהירות!) למחבת ומסדרים בשוליים קצוות תפוחי אדמה סוררים שחורגים מהעיגול. מטגנים על להבה בינונית גבוהה כחמש דקות עד שהחלק התחתון שחום נאה. איך יודעים? מציצים. כלומר, מרימים מעט ובזהירות את הרושטי עם מזלג ומציצים לראות אם השחים או לא. אם כן, מורידים את המחבת מהאש, מניחים עליה צלחת שטוחה מרוחה במעט שמן זית והופכים בזהירות את הרושטי על הצלחת.
  4. מחזירים את המחבת לכיריים, מוסיפים עוד מעט שמן או חמאה ומגליצ'ים בעדינות את הרושטי חזרה למחבת. ממשיכים לטגן עד שגם הצד השני שחום, וזהו. הפלא הזה מוכן ובזה רק מתחיל סיפורנו.

 

פיצה-רושטי עם פטריות, בצל, מרווה ומוצרלה (בצילום)

מצרכים

רושטי תפוחי אדמה שחום ויפה

3 פטריות פורטבלו גדולות, טריות ומוצקות

חצי בצל סגול, פרוס דק

6 עלי מרווה

כדור מוצרלה פרוס לפרוסות דקות

שמן זית, מלח, פלפל גרוס

מעט גבינת פרמז'ן מגורדת

מעט עלי רוקט טריים

 

איך מכינים

  1. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ושמים בקערה עם הבצל ועלי המרווה. מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומערבבים כדי שהבצל והפטריות יהיו מרוחים בשמן.
  2. מניחים את גבינת המוצרלה הפרוסה על הרושטי, מפזרים את תערובת הפטריות בצל מעל, ממליחים ומפלפלים מעט ומפזרים מעל הכל את הפרמז'ן.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכמה דקות עד שגבינה מתחילה לבעבע ולהשחים מעט.
  4. מוציאים מהתנור, מפזרים מעט עלי רוקט ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close