מאפה בצק עלים עם חצילים, קישואים ועגבניות

אני מאוד אוהב לשקוע למלאכת יד כדרך להפגת מתח. אם גם אתם – הגעתם למקום הנכון. מאפה ים תיכוני, טעים ונאה למראה לפנינו. המלצה חמה: התחילו את האפיה בחלק התחתון של התנור, מה שיתן תחתית בצק פריכה ביותר.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

500 גרם בצק עלים מרודד דק למלבן (כמו תמיד, אני ממליץ בחום על זה של לחמים, אם כי גם אלה מהסופר יעשו עבודה מצוינת)

רבע כוס שמן זית

בצל פרוס דק

חציל מאורך קלוף, חצוי לאורכו ופרוס דק

מעט עלי אורגנו

מלח, פלפל

 

3 קישואים פרוסים דק

5 עגבניות פרוסות דק

שליש כוס שמן זית

3 שני שום קצוצות

כף עלי אורגנו

מלח, פלפל

100 גרם גבינת פטה

מאפה בצק עלים עם חצילים, קישואים ועגבניות⁩
מאפה בצק עלים עם חצילים, קישואים ועגבניות⁩
צילום: שי נייבורג

איך מכינים

  1. חותכים את הבצק המרודד למלבן ישר. חורצים חריץ ברוחב של כסנטימטר וחצי מסביב לבצק, למחצית עומקו, כך שנוצרת מסגרת מסומנת בחריץ עמוק מסביב למלבן. מקררים.
  2. הכנת החצילים: שמים את השמן והאורגנו במחבת גדולה. כשהוא חם, מכניסים את הבצל והחציל הפרוסים, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב כעשר דקות עד שהבצל והחציל מתרככים לגמרי. מקררים לגמרי.
  3. הכנת הקישואים והעגבניות: מערבבים שליש כוס שמן זית עם השום הקצוץ ועלי האורגנו. יוצקים מחצית לקערת העגבניות הפרוסות ומחצית לקערת הקישואים הפרוסים. מערבבים היטב.
  4. הרכבת המאפה: מניחים את תערובת החצילים הקרה על החלק הפנימי של הבצק, שלא יגלוש המילוי אל השוליים של הבצק.
  5. מסדרים מעל שורה של עגבניות חופפות זו לזו מעט. אחר כך שורת קישואים חופפים מעט אלה לאלה, אחר כך שורת עגבניות, שורת קישואים וכן הלאה עד שפני הבצק מלאים בעגבניות וקישואים.
  6. ממלחים ומפלפלים.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות עד ששולי הבצק (שגבהו בינתיים, בשל החריץ שעשינו עם הסכין) שחומים.
  8. מפזרים מעל פירורי גבינת פטה.

ואם במאפים יפים עסקינן, נסו גם את זה:

מאפה פטריות ובצל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close