בייגל עם סלמון מעושן וביצה מקושקשת

כשהאמריקאים אומרים Scrambled eggs לזה בדיוק הם מתכוונים: לתערובת של ביצים וחמאה, שמתבשלת באיטיות על אדים עד לקבלת מרקם רך-נימוח. וזה טעים, הו כמה שזה טעים. כמובן שאפשר, את אותה תערובת בדיוק, לטגן ולקשקש על מחבת, כמו שאנחנו מכירים, וגם זה נהדר. אבל מי שמתחשק לו  Scrambled eggs כהלכתו, כל מה שצריך זה קערה חסינת חום. לארוחת בוקר, בראנץ' או ערב, מדובר בעונג גדול במיוחד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים (ל-4 מנות)

2 בייגלים חצויים לרוחבם

מעט חמאה רכה למריחה

8 ביצים טרופות

40 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 כפות שמנת מתוקה

50 גרם גבינת אמנטל מגורדת

מלח, פלפל גרוס

8 פרוסות סלמון מעושן

מעט עירית קצוצה

בייגל עם סלמון מעושן וביצה מקושקשת
בייגל עם סלמון מעושן וביצה מקושקשת
צילום: נלי שפר

 

איך מכינים

  1. מורחים את הצד החתוך של הבייגל בחמאה וקולים תחת הגריל הביתי כמה דקות עד להשחמה קלה (אפשר גם בלי הקליה).
  2. טורפים את הביצים עם החמאה, השמנת, המלח והפלפל ויוצקים לקערה חסינת חום.
  3. מניחים את הקערה על סיר ובו מים רותחים ומבשלים על האדים כעשרים דקות. מידי פעם מערבבים בכף עץ עד שהביצים מתמצקות אך עדיין רכות. מי שמעדיף – את אותה תערובת אפשר גם לקשקש ישירות על מחבת.
  4. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינה.
  5. מניחים על 4 צלחות חצי בייגל, עליו 2 פרוסות סלמון מעושן, ועליו ביצה. מפזרים מעל עירית קצוצה.
  6. הצעת גיוון:
  7. בשלב האחרון של קישקוש הביצים, אפשר להוסיף פנימה 8 גבעולי אספרגוס חלוטים, חתוכים לפיסות של כ-3 ס"מ.

ואם במתכוני ביצים נהדרים עסקינן, נסו גם את זה:

פריטטה דלעת וגבינה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close