קובה דלעת מופלאה

לא מזמן התחשק לי להכין קובה לארוחה משפחתית, אבל רציתי קובה בטעם חדש ולא את אלה המוכרים והידועים. נזכרתי שפעם, לפני הרבה מאד שנים, אכלתי קובה דלעת נהדרת. הדלעת שייכת למשפחת הירקות ש"פעם מאוד לא אהבתי", בעיקר כי בישלו אותה עד זרא במרק או בתבשיל, עד שאיבדה את טעמה, צורתה, צבעה ומרקמה (יחד עם כרובית וקישואים). היום דלעת היא דווקא אחד מהירקות החביבים עליי לגמרי.

זה נגמר, אם כן, בקובה דלעת, לשמחת בני המשפחה, והיא הייתה נהדרת. המרק היה חמצמץ-מתקתק, תוך שאני עוקף מימין ומשמאל את הגרסאות המסורתיות ועושה בהם כבשלי. המעטפת הדקה ספגה יפה את טעמי המרק העשיר בטעמיו, המילוי הבשרי היה עדין וטעים. כל הקומבינציה עבדה נהדר תוך שמירה על איזון טעמים עדין לכלל הרמוניה נהדרת.

הנה לכם המתכון, שלב אחרי שלב, להנאתכם הרבה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

למעטפת הבצק

1 וחצי כוסות סולת

חצי כוס בורגול דק

מלח, פלפל

2 כפות קמח

1 כף שמן זית

 

למילוי

350 גרם בשר בקר טחון

חצי כוס עלי סלרי קצוצים

1 בצל קצוץ דק

מלח, פלפל

חצי כפית בהרט

 

למרק

1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות של כ-3 ס"מ. אני השתמשתי בדלורית שהיא (כרגע) הדלעת החביבה עלי

רבע כוס שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

3 שיני שום שלמות, מעוכות

1 כף גרגירי כמון שלמים

2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים

1 ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות של כסנטימטר

3 גבעולי סלרי

3 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

3 כפות רכז עגנביות

2 כפות סילאן

מעט שבבי צ'ילי יבשים

שליש כוס מיץ מלימון

מלח, פלפל גרוס

2 ליטר מרק עוף צח או מים

 

איך מכינים

  1. משרים את הסולת והבורגול בקערת מים כחצי שעה. מעבירים למסננת, סוחטים מעט ומניחים לתערובת לעמוד במסננת כחצי שעה. מעבירים לקערה, מוסיפים 2-3 כפות קמח, כף שמן זית, מלח ופלפל ולשים כמה דקות לבצק נוח לעבודה. מכסים במגבת עד לשימוש.
  2. מערבבים את חומרי המילוי הקערה קטנה. צרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ.
  3. צובטים מהכדורים פיסות ומכדררים לכדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. מחזיקים כדור בצק ביד אחת ובאצבע היד השניה עושים בכדור גומה. מרחיבים את הגומה בכדור ככה שהדפנות תהיינה דקות למדי. מכניסים לכל גומה כדור בשר. סוגרים את הכדור, מהדקים ומגלגלים שוב לכדור יפה. ככה עושים עם כל הכמות.
  4. מכינים את המרק: שמים בסיר רחב את השמן ומטגנים בו את השום, הבצל, הג'ינג'ר, הכמון, הכוסברה והסלרי ומטגנים תוך עירבוב כשלוש-ארבע דקות. מוסיפים את המרק או המים, רכז העגבניות, הסילאן, עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי, המלח, הפלפל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה חצי שעה.
  5. מבשלים את הקובה הממולאים בסיר גדול ובו מי מלח רותחים כעשרים דקות. מסננים.
  6. מוסיפים לסיר המרק את הקובה המבושלים, הדלעת ועלי הסלרי. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים בחום נמוך, ככה שהמרק יהיה על סף רתיחה כחצי שעה עד שהדלעת רכה דיה אך מוצקה ויפה.
  7. תענוג.

ואם בתבשילי דלעת עסקינן, נסו גם את זה:

מרק דלעת וקוקוס

הצטרפו לשיחה

  1. נראה נהדר. אפשר להכין את המרק כמו שהוא גם בלי הקובה? (לצמחונים/עצלנים)

    1. אהרוני Author says:

      בהחלט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close