פסטה, אנשובי, חמאה

אנשובי הוא אומנם דג, אבל לאלה המומלחים הקטנים מהצנצנת יש תפקיד אחר לגמרי: פצצת טעם עמוקה ורבת רבדים (שלא לומר: אומאמי). כשהם מרוככים בחמאה ומעט ממי הבישול של הפסטה הם יוצרים רוטב אמולסיה נהדר. גבינת הפרמזן רק מוסיפה שכבת טעם נוספת ופירורי הלחם המטוגנים נותנים מצידם קונטרה חצופה של פריכות קטנה ונעימה. לפעמים נדמה לי שלאנשים יש פנטזיות די גרנדיוזיות כשהם מדמיינים מה אני מבשל לעצמי בבית, ככה סתם. הפסטה הזו, חברים, היא מנה שאני שמח להכין לעצמי ונהנה ממנה כל פעם. אז אני לא יודע אם הפסטה הזו עונה על הדמיונות שלכם, אבל על שלי בהחלט כן.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

חבילת ספגטיני

80 גרם חמאה

8 פילה אנשובי

3 שיני שום קצוצות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

4\3 כוס פירורי לחם או פנקו

מלח, פלפל גרוס

איך מכינים

  1. מטגנים את פירורי הלחם בשתי כפות שמן זית, תוך עירבוב עד שהם מזהיבים. 
  2. שמים במחבת גדולה ורחבה את האנשובי, השום והחמאה ומחממים עד שהחמאה מבעבעת. מערבבים כשתי דקות.
  3. מבשלים את הפסטה עד שהיא עשויה דיה אך לא מידי. מסננים ושומרים כשליש כוס ממי הבישול.
  4. מוסיפים את הפסטה למחבת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב. מוסיפים כשליש כוס ממי הבישול ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים שוב. 
  5. ברגע האחרון מוסיפים את פירורי הלחם המטוגנים ומערבבים. מפזרים מעל את הגבינה המגורדת ומגישים. 

ואם בפסטות כאלה נהדרות שאשמח לאכול כל החיים עסקינן, נסו גם את זו:

פסטה "פשוטה" אך לא פושטית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close