סלט סלמון אסייתי

סלטי דג למיניהם הם דבר נהדר. וכראיה, באתר שלי יש כמה וכמה מהם. חלקם מגיעים מהעולמות האירופאיים יותר, וחלקם, כמו זה מהעולמות האסייתיים. כך או כך, דג שעשוי כהלכתו משדרג כל סלט והופך אותו לארוחה של ממש. סלט הסלמון האסייתי הזה מופיע לא פעם במטבח הפרטי שלי בוריאציות שונות, ותמיד מתחסל ברגע.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

400 גרם פילה סלמון ללא עור

מלח, פלפל גרוס

מיץ מלימון אחד

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

2 קולורבי קטנים חתוכים לרצועות

חופן עגבניות שרי צבעוניות חצויות

חופן נבטים סיניים

צ'ילי אדום פרוס

3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון

חופן עלי כוסברה, נענע ובזיליקום

למשרה

חצי כוס חומץ תפוחים

חצי כוס מים

3 כפות סוכר

חצי כפית מלח

לרוטב

4 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר

שליש כוס מיץ ליים

רבע כוס מים

4 שיני שום קצוצות דק

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

צ'ילי אדום קצוץ דק

מעט שומשום שחור קלוי, לפזר מעל.

איך מכינים

  1. משרים את רצועות הגזר והקולורבי בחומץ, המים, הסוכר והמלח. משרים יחד כמה שיותר זמן, מידי פעם מערבבים.
  2. ממליחים ומפלפלים את הדג. צורבים אותו על מחבת מרוחה בשמן זית מכל צדדיו עד שהוא שחום מאוד. לקראת סוף הטיגון מפרקים את הדג במחבת לפיסות גדולות, יוצקים פנימה את מיץ הלימון ומערבבים כדקה נוספת. מקררים מעט. 
  3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  4. שמים בקערה גדולה את העגבניות, פיסות הסלמון, הצ'ילי הפרוס, הנבטים והבצל הירוק. מסננים את הגזר-קלורובי מנוזלי התחמיץ ומוסיפים לסלט.
  5. יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את העלים ומערבבים.
  6. מפזרים על שומשום שחור קלוי.

ואם בסלטי סלמון נהדרים עסקינן, נסו גם את זה:

סלט תפוחי אדמה עם סלמון צרוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close