עוף בקארי ירוק

אפשר לקנות משחת קארי טובה למדי בחנויות המתאימות, אבל זאת שתכינו בעצמכם תהיה טעימה בהרבה. אני מלמד כאן איך להכין משחה שכזו מאפס, ותאמינו לי, זה שווה את זה.

 

מצרכים

(ל-6 מנות)

2 כפות שמן

2-3 כפות משחת קארי ירוק (קנויה או עשויה בבית- מתכון בהמשך)

2 פחיות חלב קוקוס

750 גרם פרגיות, כל נתח חתוך ל-3

3-4 עלי קפיר ליים

12 חצילים תאילנדים קטנים חצויים או חציל אחד מוצק חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

1 כוס שעועית תאילנדית או רגילה חתוכה לפיסות של כ-2 ס"מ

1/2 כרובית מפורקת לפרחים

2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

3 כפות רוטב דגים

4 כפות מיץ ליים או לימון

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

חופן עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל טריים

 

איך מכינים

צלם: שי נייבורג
  1. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מטגנים בו את משחת הקארי הירוק כדקה תוך ערבוב. מוסיפים 1/3 כוס מחלב מקוקוס ומערבבים כדקה למשחה סמיכה ומבעבעת. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים יחד 2 דקות.
  2. מוסיפים את חלב הקוקוס הנותר ואת עלי הקפיר ליים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החצילים, השעועית, הכרובית, הסוכר ורוטב הדגים, מכסים, ומבשלים יחד כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את מיץ הליים או הלימון, מערבבים פנימה את הצ'ילי ועלי הבזיליקום, ומגישים עם אורז לבן או סטיקי רייס.

משחת קארי ירוק

(המשחה כשלעצמה היא טבעונית וללא גלוטן)

צלם: שי נייבורג

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית כמון טחון

2-1 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים

2 מקלות למון גראס קצוצים

2 פרוסות שורש גלנגל מושרות 1/2 שעה במים חמים וקצוצות או 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

4 שיני שום קצוצות

3 בצלי שאלוט קצוצים

1 כוס עלי כוסברה

3 עלי קפיר ליים

1/2 כוס עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל

קליפה מגוררת מ-1 ליים

5-4 כפות שמן

 

איך מכינים

כותשים את כל החומרים למעט השמן במכתש ועלי (או במעבד מזון) לתערובת פירורית אחידה.

צלם: שי נייבורג

מוסיפים את השמן, מערבבים ושומרים בצנצנת סגורה במקרר.

צלם: שי נייבורג
צלם: שי נייבורג

 

 

הצטרפו לשיחה

  1. היי,
    האם ניתן להשתמש בעלי כפיר ליים מיובשים.
    אם לא, היכן ניתן להשיג טריים?

    1. אהרוני Author says:

      היי יוסי,
      בוודאי שעלי כפיר ליים יבשים יעבדו כאן נהדר, מה גם שבארץ אין טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close