ברוסקטה עם תאנים, ריבת בצל וריקוטה

קוראים לי אהרוני ואני מכור לתאנים.

(אנחנו אוהבים אותך אהרוני!)

עיון קצר בארכיון הכתבות המלא להתפקע שלי, מגלה שהנושא עליו כתבתי הכי הרבה לאורך השנים הוא פרי התאנה – ולא פלא הוא הדבר. אני מאוהב בתאנים ואני אגיד לכם למה: הוא פרי בעל מרקם וטעם יחודיים ושונים מכל פירות הקיץ שלנו. יש לו מרקם רך, מתמסר בקלות ומפיץ שלל טעמים דבשיים שנפתחים ונפרשים כמו זנבו של טווס גנדרן וכובשים את חלל הפה בסערה.

אפשר לעשות איתן המון דברים, ובעיניי הן משדרגות כל מנה. הן הולכות נהדר עם גבינות: החל מגבינות חריפות, אבל גם גבינות טריות כמו מוצרלה, ריקוטה ואפילו קוטג' הן שידוך מצוין לתאנים. זה אומר שאם אתם מחליטים לארח חברים למה שפעם קראו "ערב גבינות ויין" אז פשוט קנו כמה סוגי גבינות, חריפות וטריות ואותן הגישו לשלחן עם לחם מושבח ושפע של תאנים טריות.

ולא רק לצד גבינות הן מככבות. תאנים תפסו כבר מזמן מקום נכבד וטבעי במיני סלטים ואפילו מנות עיקריות של ממש (ראו מתכון חזה עוף עם תאנים בהמשך).

עכשיו יש בשווקים תאנים נהדרות מזנים שונים. כדאי לבחור את אלה הבשלות, אך שעדיין שומרות על מוצקות ראויה, ומהן להכין את אחד ממתכונים הקיציים להפליא שיובאו להלן, בהן מככבות התאנים.

 

ברוסקטה עם תאנים, ריבת בצל וריקוטה (בצילום)

מצרכים

לריבת הבצל

3 בצלים סגולים פרוסים

3 כפות סוכר חום

2 כפות דבש

2 כפות חומץ בלסמי

כף עלי תימין

מלח, פלפל גרוס

2 כוסות מים

 

לברוסקטה

6 פרוסות לחם שאור לבן

מעט שמן זית

400 גרם גבינת ריקוטה (אני ממליץ על "ריקוטה פרסקה" של "גד")

6 תאנים גדולות, בשלות, חצויות ביד

2 כפות דבש

2 כפות שמן זית

קליפה מגורדת מלימון אחד

חופן עלי בזיליקום טריים

מלח גס, פלפל גרוס

 

איך מכינים

את ריבת הבצל

  1. שמים את כל החומרים במחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה, עד שמתקבלת "ריבה" סמיכה. מקררים לגמרי.

את הברוסקטה 

  1. מורחים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים על מחבת חמה משני צדדים, עד שפרוסות הלחם שחומות יפה.
  2. מניחים על כל פרוסה כף גדושה של ריבת בצל, כף גדושה של גבינת רוקטה, שני חצר\אי תאנים ו2-3 עלי בזיליקום.
  3. זולפים מעל הכל מעט דבש ושמן זית, מפזרים מעל מלח גס, פלפל גרוס וקליפת לימון מגורדת.

 

סלט עלי רוקט, תאנים, מוצרלה, דבש ואגוזי מלך קלויים

מצרכים

צרור עלי רוקט טריים ורעננים

8 תאנים בשלות, חצויות ביד

4 כדורי מוצרלה טרייה

חצי כוס אגוזי מלך קלויים, שבורים גס

1 גביע יוגורט

2 כפות דבש

3-4 כפות שמן זית

מלח גס, פלפל גרוס

 

הכנה

  1. מחלקים את עלי הרוקט הטריים בין 4 קעריות סלט.
  2. בוצעים כל כדור מוצרלה ביד לשניים ומניחים על העלים. מניחים 4 חצאי תאנים בכל קערה.
  3. זולפים מעל שמן זית, יוגורט ומעט דבש.
  4. מפזרים מעל קעריות הסלט מלח גס, פלפל גרוס ואגוזי מלך קלויים.

 

כיכר גבינת קממבר אפויה עם תאנים ואגוזי מלך

מצרכים

2 ככרות גבינת קממבר

3 כפות סירופ מייפל אמיתי

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

2 כפות סוכר חום

8 תאנים חצויות ביד

חצי כוס אגוזי מלך שבורים

מלח גס, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מניחים את ככרות הגבינה בתבנית קטנה.
  2. שמים במחבת קטנה את המייפל, חומץ הבלסמי, שמן הזית והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים יחד 3 דקות. מקררים מעט.
  3. מפזרים על ככרות הגבינה את האגוזים והתאנים (וזה בסדר אם חלק נופלים סביב הככרות).
  4. יוצקים מעל את הסירופ, ממליחים ומפלפלים מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10-15 דקות.
  5. מוציאים מהתנור ומתענגים כהוגן.

 

דלעת צלויה עם תאנים

מצרכים

750 גרם דלעת חתוכה לקוביות של כ-3 ס"מ

8 עלי מרווה קרועים ביד

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סילאן תמרים

מלח, פלפל גרוס

12 תאנים חצויות לאורכן ביד

חצי כוס צנוברים קלויים

חופן עלי בזילקום

100 גרם גבינה כחולה מפוררת

משט שמן זית לזילוף

 

איך מכינים

  1. שמים את קוביות הדלעת בתבנית שתכיל אותן בשכבה אחת. מערבבים את הדלעת עם שמן הזית, הבלסמי, הסילאן, המרווה, המלח והפלפל.
  2. צולים את הדלעת בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהן רכות דיין ומזוגגות יפה.
  3. מפזרים את קוביות הדלעת הצלויה על כלי הגשה רחבה. מפזרים בינות לקוביות הדלעת את התאנים החצויות, עלי הבזיליקום, הצנוברים הקלויים ואת הגבינה המופררת.
  4. זולפים מעט שמן זית סביב סביב.

 

חזה עוף עם תאנים

מצרכים

2 חזות עוף מנוקים משומן וגידים

6 תאנים חצויות לאורכן

3 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 כף עלי תימין

 

לרוטב

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דבש

חצי כוס יין אדום יבש

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את חזות העוף, מפזרים עליהם את התימין ומהדקים לעוף.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  3. מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם צורבים את החזות כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהם שחומים יפה.
  4. מוסיפים את התאנים למחבת, עם הצד החתוך כלפי מטה. יוצקים את קערית הרוטב למחבת ומבשלים על להבה גבוהה כ 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

 

מאפה יוגורט מתוק עם תאנים

מצרכים

8 ביצים

1 כוס סוכר חום

4\3 כוס קמח

3 גביעי יוגורט

מעט מלח

כפית מי ורדים או מי פריחת הדרים

1 כף קליפת לימון מגורדת

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

10 תאנים חצויות לאורכן

מעט סוכר  לבזיקה מעל לתאנים

 

איך מכינים

  1. מקציפים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הקמח, מיץ וקליפת הלימון, היוגורט, המלח ומי הורדים ומערבלים קצרות לתערובת אחידה.
  3. מורחים את חלקה הפנימי של תבנית עגולה חסינת חום בחמאה ובוזקים במעט סוכר.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית, מניחים בזהירות את חצאי התאנים מעל (כשהצד החתוך כלפי מעלה, כן?), מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר ואופים בחום של 190 מעלות כ-50 דקות עד שפני המאפה שחומים יפה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם בא לכם מתכון של פרי קיץ אחר, אפרסקים למשל, נסו את זה:

אפרסקים צלויים שאני אוהב במיוחד (כמה רעיונות)

 

הצטרפו לשיחה

  1. תודה רבה ישראל
    מה כדאי יותר – תאנים ירוקות או סגולות?
    יש זן מתוק יותר?
    או שלא משנה?
    תודה.

    1. אהרוני Author says:

      היי טל,
      אני נורא אוהב את הסגולות, אבל שני הסוגים מצוינים. זה עניין של העדפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close