בננות מקורמלות בחלב קוקוס וטפיוקה

קינוח משגע, רענן וטעים בטירוף שאפשר להגיש חם או קר, לבחירתכם. ובנוסף לטעמו, הוא גם טבעוני ונטול גלוטן.

 

מצרכים

(ל-4 מנות)

4 בננות לא בשלות, קלופות

2 כפות סוכר חום

2 כוסות חלב קוקוס

3-2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

3/4 כוס פניני טפיוקה מושרות במים חמים כ-20 דקות

2 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה

2 כפות בוטנים קלויים, ללא הקליפה החומה הדקה, קצוצים

2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק

 

איך מכינים

  1. חוצים את הבננות לאורכן ואחר כך חותכים כל מחצית ל-3 חלקים. מפזרים על הצד החתוך של כל חלק שכבת סוכר חום דקה. מחממים מחבת מונעת הידבקות יבשה, וכשהיא חמה מכניסים אליה את הבננות עם הצד המרוח בסוכר לקלייה של 3-2 דקות, עד שהסוכר מזהיב. מוציאים מהמחבת.
צלם: שי נייבורג
  1. שמים את חלב הקוקוס והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסננים את הטפיוקה ומוסיפים אותה ואת הבננות לסיר ומבשלים יחד כמה דקות, עד שהבננות מתרככות.
  2. מחלקים ל-4 קעריות, מפזרים מלמעלה את השומשום, הבוטנים והג'ינג'ר המסוכר ומגישים.

 

הצטרפו לשיחה

  1. תודה רבה על המתכון. האם צריך קרם קוקוס (עם אחוז שומן גבוה) או שיעבוד גם עם מי קוקוס?

    1. אהרוני Author says:

      היי אלעד,
      מי קוקוס לא יעבדו כאן. אתה יכול להשתמש בקרם קוקוס או בחלב קוקוס.

  2. דניאלה says:

    הי
    אני אחראית על קינוח לליל הסדר ונראה לי שזה מתכון מושלם מה גם שיש טבעונים בשולחן החג.
    האם יש הצעה לאופן שבו אוכל להכין מראש לפחות חלק מהמרכיבים? אני אורחת ולא מארחת ומגיעה מרחוק. יש אולי הצעות?

    1. אהרוני Author says:

      היי דניאלה,
      את יכולה להכין את הבננות מראש, ואת יכולה גם להכין את המרק מראש ואז רק לחבר לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close