קולורבי צלוי בחמאת מיסו: מנה שהיא פלא

אני ממש מתאפק לא לכתוב עכשיו את הקלישאות שעולות לי לראש ביחס למנה הזאת, אבל בחיי שהן נכונות. זו באמת מנה שאי אפשר להפסיק לאכול, אני באמת מאוהב בה, ולדעתי ממש בקרוב – גם אתם. קולורבי צלוי הוא עונג צרוף אם תשאלו אותי, וכשמערבבים אותו עם חמאת מיסו מתקבלת מנה מופלאה, לא פחות. הם יוצאים נימוחים, חמאתיים ובעלי ארומה משכרת. למותר לציין כמה קל להכין אותה (כפי שתראו בסרטון בעמוד באינסטגרם שלי). היכונו להתמוגג.

 

מצרכים

6 קולורבי קטנים, קלופים

2 כפות מיסו בהיר

100 גרם חמאה

6 עלי מרווה

6 שיני שום קונפי מעוכות

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. חותכים את הקולורבי לחצי  לאורכו, ואז כל חצי לשישה או שמונה פלחים.
  2. ממיסים את כל החומרים, למעט הקולורבי, במיקרו או בסיר קטן ומערבבים.
  3. מניחים את פלחי הקולורבי בתבנית חסינת חום. יוצקים על הפלחים את התערובת המומסת ומערבבים היטב.
  4. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה וחצי.
  5. פעמיים-שלוש בזמן האפייה כדאי לערבב את הקולורבי, להחזיר את הכיסוי ולהחזיר לתנור.

ואם במיסו עסקינן, נסו את המאפה המטריף הזה:

מאפה מיסו ושום

הצטרפו לשיחה

  1. נראה טעים !
    האם טיבעוני יכול להחליף את החמאה בשמן זית ? הטעם ישתלב טוב ?

    1. ציפי רכס says:

      תודה רבה ובוקר טוב . אשמח להחליף לשמן זית ! תודה

      1. אהרוני Author says:

        מעולם לא ניסיתי אבל אני מניח שזה יעבוד מצוין

    2. אהרוני Author says:

      אני לא ניסיתי אבל אני חושב שזה יעבוד מצוין.

  2. נראה מעולה, בבקשה פרטים על מיסו, מה זה בדיוק כיצד קונים, רוטב מיסו?

    1. אהרוני Author says:

      מדובר במחית סויה מותססת שאפשר לקנות במעדניות ובחנויות מתמחות למוצרים אסייתיים, כמו מזרח מערב. יש בהירה ויש כהה, אני מעדיף את הבהירה אבל שתיהן מתאימות.

  3. וואו נראה מדהים! היי האם ניתן להשתמש במחית מיסו כהה?

    1. אהרוני Author says:

      היי אביטל, אפשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close