גאלט שזיפים קיצי וקל

לכמה וכמה מפירות הקיץ החביבים כבר הוקדשו מתכונים מגוונים באתר. משמשים, תאנים, אפרסקים, ועכשיו תורם של השזיפים האהובים עליי מאוד. נתחיל בגאלט, כל כך קל, טעים ועשיר שפשוט כיף להכין ולאכול אותו. נמשיך משם לעוד כמה רעיונות לדברים נפלאים שאפשר לעשות עם השזיפים ידידינו.

ועכשיו לגאלט. בינינו, גאלט הוא שם מכובס לפאי של עצלנים.

מרדדים עיגול בצק פריך, מניחים במרכזו ערימת פירות עם כמה עזרים טקטיים, אוספים, מקפלים את שולי הבצק על ערימת הפרי ואופים. זהו. בלי תבנית ובלי הנדסת המוצר.

מלבד העובדה שהוא ממש קל להכנה, יש למאפה הזה עוד יתרון ברור. היחס בין הבצק הפריך החמאתי והטעים שלעצמו לבין הפרי שהוא מכיל. המון פרי, מעט בצק.

אז רגע לפני שהם נגמרים לנו, בואו ננצל עוד קצת את השזיפים למאפה הנהדר הזה.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

גאלט שזיפים (בצילום)

מצרכים

לבצק הפריך

4 כוסות קמח מנופה

250 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות קטנות (הכניסו אותה למקפיא ל-10-15 דקות)

מעט מלח

2 כפות סוכר

4\1- 3\1 כוס מי קרח

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים, למעט המים, במעבד מזון.
  2. מפעילים אך מעט לעירבוב תערובת פירורית. מוסיפים את מי הקרח ומעבדים עוד שלוש שניות.
  3. מוציאים מהמכשיר, אוספים את הבצק בעדינות לכדור בצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

 

למילוי השזיפים

קילו שזיפים אדומים חתוכים לרבעים

שליש כוס סוכר

כף ג'ינג'ר מגורד דק

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפות קורנפלור

40 גרם חמאה מומסת

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

 

הרכבת המאפה

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול דק. מניחים את עיגול הבצק על נייר אפיה שמונח על תבנית אפיה.

מסמנים בעדינות עיגול בתוך הבצק ומשאירים שוליים של כ-5-6 ס"מ.

מניחים בעדינות את תערובת השזיפים רק בעיגול הפנימי. את שולי הבצק משאירים ריקים:

גאלט שזיפים קיצי וקל
גאלט שזיפים קיצי וקל
צילום: שי נייבורג
גאלט שזיפים קיצי וקל
גאלט שזיפים קיצי וקל
צילום: שי נייבורג

אוספים בעדינות את שולי הבצק ומניחים אותם על ערימת הפרי, תוך יצירת קפלים:

גאלט שזיפים קיצי וקל
גאלט שזיפים קיצי וקל
צילום: שי נייבורג
גאלט שזיפים קיצי וקל
גאלט שזיפים קיצי וקל
צילום: שי נייבורג

  1. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים עליו מעט סוכר.
  2. אופים בחום של 190 מעלות כ 45 דקות עד שהבצק שחום לגמרי.
  3. ליווי של קרם פרש או שמנת חמוצה לפרוסה, יתקבלו בברכה.

 

ואם אנחנו כבר עם המילוי הטעים הזה, אפשר להכין ממנו קראמבל נהדר.

קראמבל שזיפים

מצרכים

לקראמבל

120 גר' חמאה

4 כפות סוכר חום

כוס קמח

מעט מלח

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

כפית תמצית וניל

 

איך מכינים

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית. אפשר גם בידיים.

שמים את תערובת השזיפים בכלי חסין חום ומפזרים מעל פירורי קראמבל. אופים בחום של 190 מעלות כ-50 דקות.

 

שזיפים צלויים

מצרכים

12 שזיפים אדומים חתוכים לרבעים

חצי כוס סירופ מייפל

מיץ סחוט מתפוז אחד

2 מקלות קינמון

כפית וניל

2 עלי דפנה

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים. שמים בתבנית חסינת חום בשכבה אחת ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכעשרים דקות.
  2. ומה עושים עם זה:
  3. שימו ערימה נאה מזה על פנקייק או על פרנץ' טוסט תראו מה זה.

 

מרק שזיפים קר

מצרכים

12 שזיפים גדולים חתוכים לרבעים

1 בקבוק יין אדום קל

3 כוסות מים

חצי כוס סוכר ( או יותר)

2 מקלות קינמון

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

2 עלי דפנה

כפית וניל

"סרט" קליפה מלימון אחד

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים למעט השזיפים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות.
  2. מוסיפים את השזיפים, מבשלים עוד עשר דקות ומכבים את האש. מניחים לזה להתקרר במשך הלילה.

 

כופתאות הונגריות עם שזיפים

מצרכים

לבצק

קילו תפוחי אדמה

ביצה פלוס חלמון

כוס וחצי-שתיים קמח מנופה

מעט מלח

 

למילוי

12 שזיפים קטנים ככל האפשר

12 קוביות סוכר קטנות

לימון

 

לציפוי

100 גרם חמאה

כוס פירורי לחם

אבקת סוכר

 

איך מכינים

  1. חוצים את השזיפים ומגלענים.
  2. משפשפים את קוביות הסוכר בקליפת הלימון. מחברים שני חצאי שזיף כשבמקום הגלעין, מניחים בתוכו קוביית סוכר משופשפת לימון.
  3. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כשעה עד שהם רכים. מקררים מעט, קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בממעך ידני לפירה די חלק.
  4. מוסיפים לפירה את הקמח, המלח, החלמון והביצה ולשים העדינות לבצק חלק.
  5. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. עושים גומה גדולה בכל כדור, שמים בתוכה שזיף ומהדקים לכדור סגור.
  6. מבשלים את הכופתאות במים רותחים עד שהם צפים ואז עוד דקה נוספת. מוצאים עם כף מחוררת.
  7. שמים את החמאה במחבת רחבה. כשהיא חמה מוסיפים את הכופתאות ומגלגלים כשתי דקות. מוסיפים את פירורי הלחם וממשיכים לגלגל כל הזמן תוך עירבוב עדין עוד כשתי דקות.
  8. מוציאים לצלחת ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

כרעיים של עוף צלויות עם שזיפים

מצרכים

4 כרעיים של עוף, חצויות

8 שזיפים חתוכים לרבעים

1 בצל סגול פרוס

כף ג'ינג'ר קצוץ

רבע כוס שמן זית

2 כפות דבש

3 כפות חומץ בלסמי

מעט שבבי צ'ילי חרפים

כפית סומק

כפית קינמון

מלח, פלפל גרוס

כפית גרגירי כוסברה טחונים

5 גבעולי תימין

3 עלי דפנה

 

איך מכינים

  1. מערבבים יחד את כל החומרים. מניחים בתבנית צלייה ומסדרים ככה שהעור של העוף יהיה כלפי מעלה.
  2. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לחצי שעה.
  3. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כעשרים דקות.

 

ואם בפירות קיץ עסקינן, נסו גם את האפרסקים הללו:

אפרסקים צלויים שאני אוהב במיוחד (כמה רעיונות)

הצטרפו לשיחה

  1. אפשר להכין את הבצק גם בלי מעבד מזון? יש לי אחד לא מספיק גדול לכל כמות הקמח

    1. אהרוני Author says:

      כן, אפשר גם ביד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close