אטריות שעועית עם עוף טחון חמוץ-חריף

אטריות שעועית אני אוהב במיוחד, בגלל המרקם הנהדר שלהן ובגלל הורסטיליות שלהן (במרק או בסלט, חמות או קרות). הן קלות להכנה, בריאות וטעימות, במיוחד כשמגישים אותן עם עוף, עגבניות שרי ולמון גראס, כמו במתכון הזה.

 

מצרכים

1/2 חבילה (100 גרם) אטריות שעועית

3 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט פרוסים דק

2 בצלים ירוקים קצוצים

1 מקל למון גראס קצוץ דק

1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק

200 גרם בשר פרגיות טחון

6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

2 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים או לימון

1/2 כוס עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל

1/2 כוס עלי כוסברה

3 כפות בצלי שאלוט פריכים

 

איך מכינים

  1. משרים את האטריות במים חמים כ-10 דקות, מסננים ומניחים בקערת מים קרים עד לשימוש. גוזרים את האטריות במספריים לפיסות של כ-10 ס"מ.
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה וכשהוא חם מאוד מוסיפים את השום, בצלי השאלוט, הבצלים הירוקים, הלמון גראס והצ'ילי ומטגנים כדקה. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים יחד עוד דקתיים. מוסיפים את העגבניות והאטריות ומטגנים תוך ערבוב דקה נוספת. מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים או הלימון ומערבבים.
  3. מעבירים את המנה לכלי הגשה ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום והכוסברה. מפזרים מלמעלה את בצלי השאלוט הפריכים ומגישים.

 

להכנת בצלי שאלוט פריכים

מצרכים:

10 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק לאורכם

שמן לטיגון עמוק

איך מכינים:

  1. מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן עמוק וחם כעשר דקות, על להבה בינונית עד שהם שחומים. מערבבים מדי פעם. מסננים היטב, מעבירים לנייר סופג ומניחים להם להתקרר.
  2. מאחסנים בצנצנת סגורה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close