כיכר בשר עם ערמונים, אפויה בבצק עלים

זו מנה נהדרת להגשה באירוע חגיגי, בארוחת חג או סתם בארוחת ערב משפחתית מושקעת במיוחד. מדובר במאפה טעים, יפהפה ומרשים מאוד. הקפידו לעבוד עם בצק עלים שקורר היטב ותזכו לתוצאות משמחות.

 

מצרכים

500 גרם בצק עלים מרודד למלבן של כ-30×40 ס"מ

חלמון ביצה טרוף עם מעט מים

 

לכיכר הבשר:

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

1 כף עלי טימין

3 עלי מרווה קצוצים

¾ כוס פטרוזיליה קצוצה

3 פרוסות לחם לבן מושרות במים, סחוטות היטב

2 ביצים

1 חבילה ערמונים ארוזים בוואקום

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

איך מכינים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הכיכר בקערה, לשים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. צרים מהתערובת כיכר גלילית בקוטר של כ-12 ס"מ. מגלגלים לגליל בנייר כסף. מניחים את הכיכר העטופה בנייר כסף על תבנית אפיה.
  4. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש.
  5. מוציאים את הכיכר מהתנור, מחכים כמה דקות, מסירים את נייר הכסף ומקררים לגמרי. לא מכבים את התנור.
  6. פורשים את עלה הבצק המרודד על משטח העבודה. שימו לב, תמיד מומלץ לעבוד עם בצק עלים מקורר.
  7. שמים את כיכר הבצק הקרה לאורך מלבן הבצק, מקפלים את שולי הבצק משני הצדדים על כיכר הבשר. מורחים את שולי הבצק במעט חלמון ביצה טרוף, מגלגלים את הבצק סביב הכיכר, צובטים ומהדקים היטב את שולי הבצק סביב כיכר הבשר.
  8. מחוררים בחלקה העליון של הכיכר שני חורים, אם רוצים מקשטים מעט בשאריות בצק, מורחים את הבצק בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים ומכניסים לתנור החם לעוד 30 דקות, עד שהבצק שחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close