מאפה פילו מגולגל עם פטריות

מאפה נהדר לסוף השבוע לפנינו, חברים יקרים. מז'אנר ה"גם יפה וגם טעים להחריד". והאמת, כששומעים ממה הוא מורכב – בצק פילו, פטריות, שמנת, גבינת מוצרלה ועשבי תיבול – מבינים שטעים זה חייב להיות. קדימה, בואו נגלגל.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות סרטון שמדגים איך הכנתי את המאפה שלי.

 

מצרכים

חבילת דפי פילו (אלה המצוננים של "שמרית" נהדרים)

חמאה מומסת או שמן זית למריחה

2 כפות עלי תימין

 

למילוי

60 גרם חמאה

בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

כף עלי טימין

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות ומוצקות, חתוכות לרבעים

2 פטריות מלך היער חתוכות לקוביות

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

כף גדושה קמח

מיכל שמנת מתוקה

400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

מאפה פילו מגולגל עם פטריות
מאפה פילו מגולגל עם פטריות
צילום: רחל אהרוני

 

איך מכינים

  1. שמים את החמאה בסיר רחב ושטוח. כשהיא מבעבעת מוסיפים לסיר את השום, הבצל והטימין ומטגנים כשתי דקות.
  2. מוסיפים את כל הפטריות, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומטגנים תוך עירבוב כחמש דקות.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את השמנת ומערבבים כדקה עד שהתערובת מאד סמיכה. מוציאים לקערה ומקררים היטב.
  4. מוסיפים את הגבינה לתערובת הפטריות שבקערה ומערבבים.
  5. מורחים עלה בצק בחמאה או שמן, מפזרים מעל עלי תימין.
  6. מניחים תלולית מילוי בקצה יריעת הבצק ומגלגלים לגליל. מניחים אותו סביב השוליים של תבנית עגולה ומשומנת.
  7. ככה עושים עם כל הכמות ומהגלילים יוצרים בתוך התבנית מעגלים צפופים. מורחים מעל חמאה או שמן זית.
  8. אופים בחום של 180 מעלות כ-50 דקות עד שפני המאפה שחומים מאוד.
  9. (אל תשימו לב לכל הפירוטכניקה שבוידיאו. זה נחמד בגלל הכלי (שנשבר מאז) אבל זה לא באמת חיוני. אפשר להשתמש בכל תבנית רגילה, להניח בה את הגלילים ולא להפוך. להכניס לתנור כמו שזה).

ואם במאפי פטריות עסקינן, תמיד אפשר לנסות גם את זה:

מאפה פטריות ובצל

הצטרפו לשיחה

  1. ליליאן says:

    אלוף, אין על המתכונים שלך, מעולים בנראות וגם בטעם. מזמינים לנסות אותם באופן אישי ולחלוק יחד עם היקירים שלנו.
    תודה אהרוני אלוף השפים, חביב הקהל, תודה על השיתוף

  2. ליאורה says:

    אהרוני, כל כך הצטערתי לשמוע שאתה עוזב את מוסף ידיעות אחרונות! את הטור שלך הייתי קוראת לפני כול הכתבות. אהבתי לקרוא ולנסות את המתכונים שלך שאף פעם לא איכזבו אותי. אתה נתת לי את האומץ לנסות דברים חדשים ועל כך אני מודה לך.
    מקרב הלב אני מאחלת לך המשך מוצלח בכול שתבחר לעשות, בכתב, בעל פה ובכול מדיה שתבחר.
    תודה רבה על ההנאה שנתנו לי הכתבות שלך. אין כמוך!

    1. אהרוני Author says:

      תודה רבה ליאורה, שמח לשמוע!

      1. האם זה יהיה בסדר להכין יום לפני ולאפות למחרת בבוקר?

        1. אהרוני Author says:

          היי חן, כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close