מרק תירס הכי טעים שיש

יש מנות שלעולם לא יימאס לי מהן. מרק תירס, למשל, תמיד בא לי טוב. במיוחד בשלב הזה של השנה, כשאנחנו בפתחו של החורף. גם אתם רצים להכין מרק כשאתם מבחינים בסימן ראשון, גם אם קלוש ביותר של חורף? לי מספיק משב רוח קל שבקלים והסיר כבר על האש. אז אם בסירי מרק עסקינן, זה שלשמו התכנסנו היום הוא קלאסיקה אהובה במיוחד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

3 כוסות גרגירי תירס

6 כוסות מרק עוף צח

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות

כף סוכר חום

מלח, פלפל גרוס

2 ביצים טרופות

3 בצלים ירוקים קצוצים

1 פלפל אדום חריף פרוס

מעט שמן שומשום

 

מרק תירס הכי טעים שיש
מרק תירס הכי טעים שיש
צילום: נלי שפר

איך מכינים

  1. שמים בסיר את המרק, התירס, הג'ינג'ר, הפלפל האדום המתוק, הסוכר, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות.
  2. יוצקים את הביצים הטרופות אל המרק הרותח וביד השניה מקשקשים אותן בתוך המרק.
  3. יוצקים לקעריות מרק. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, מעט שמן שומשום ומעט פרוסות פלפל צ'ילי חריף.

ואם במתכוני תירס נהדרים עסקינן, נסו גם את זה:

מאפה תירס עם בשר

הצטרפו לשיחה

  1. היי
    זוכרת מהמסעדות שלך מרק תירס מעולה עם עוף מפורר. זה אותו אחד רק בלי העוף?

    1. אהרוני Author says:

      היי תמר, בהחלט. אפשר להוסיף ברגע האחרון קוביות חזה עוף קטנות שיתבשלו במרק שתי דקות.

  2. הכנתי הרבה פעמים את המרק ותמיד תענוג?

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע

  3. יהודית says:

    האם אפשר ללא הביצים

    1. אהרוני Author says:

      היי יהודית, אפשר

  4. יהודית says:

    האם אפשר ללא ביצים

    1. אהרוני Author says:

      היי יהודית,
      עכשיו אני רואה את שאלתך. לפעם הבאה – אפשר.

    2. את חזה העוף, צריך לטבל, לצפות?

      1. אהרוני Author says:

        היי אתי, לא

  5. יהודית says:

    אומנם לא קיבלתי תשובה .בסופו של דבר הכנתי את המתכון כפי שהוא ויצא מעולה

    1. אהרוני Author says:

      היי יהודית,
      כנראה התפספסה לי פה השאלה שלך, אני לא רואה אותה גם עכשיו. את מוזמנת לשאול שוב ואענה אבל בכל מקרה אני שמח לשמוע שיצא טוב

  6. הכנתי עכשיו. מרק מושלם!!!! לגדולים וגם לקטנים. תודה רבה!

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע! שמח שנהנתם

  7. שלום, האם ניתן להכין את המרק על בסיס מים ולא ציר עוף עבור צמחונים?
    אולי להוסיף תבלינים כדי לקבל את הטעמים הנדרשים?

    1. אהרוני Author says:

      אפשר להחליף במים בהחלט, אין צורך בתיבול נוסף

      1. הי המרק נראה מדהים אנסה לגבי הציר מרק אשמח לשמוע איך אתה מכין ?

        1. אהרוני Author says:

          קילו כנפיים, שני ליטר מים, עשר פרוסות גינגר, חמש פטריות שיטאקי יבשות, מלח פלפל. שמים הכל בסיר, מביאים לרתיחה[ מבשלים על להבה הכי נמוכה שעה. מכבים את האש ומניחים למרק להתקרר לגמרי.

  8. הי. הכנתי את המרק , יצא ממש טעים, בעלי אף אליו. אבל בעיניי התירס היה קצת קשה. השתמשתי בתירס קפוא ובישלתי 20 דקי, למרות שעל השקית רשום 5 דקי. אולי זה היה יותר מדי? באיזה תירס אתה משתמש, גם קפוא?

    1. אהרוני Author says:

      היי נטליה, אני שמח שבעלך אהב 🙂 אני משתמש גם בתירס קפוא אבל אני לא מצליח להבין איך אחרי עשרים דקות בישול התירס יצא לך קשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close