קארי ירוק טבעוני

עוד יום סגריר עימנו ולפיכך, קארי ירוק, והפעם – טבעוני למהדרין. גם את המנה הזו הכנו יחד תמרה ואני ואם יורשה לי לומר, היא יצאה מלבבת במיוחד. באופן אישי אני חובב גדול של קארי באשר הוא, ושל קארי ירוק במיוחד. הפעם נכין אחד קל ונוח עם משחת קארי, מושלם ליום קר שכזה.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

3 כפות שמן

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

2 מקלות למון גראס "חבוטים" היטב

3 בצלי שאלוט פרוסים דק

2-3 כפות של משחת קארי ירוק (אני מת של זה של BLUE ELEPHAT)

פחית של קרם קוקוס

3 עלי כפיר ליים (אפשר בלי)

3 גזרים קלופים פרוסים לעובי של ס"מ

250 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות

2 קולורבי קטנים חתוכים לקוביות

חצי כרובית מופרדת לפרחים

3 כפות רוטב סויה בהירה

4 כפות מיץ ליים

מלח, פלפל גרוס

חופן עלי כוסברה

חופן בצל ירוק קצוץ

2 צ'ילי אדום פרוסים דק

 

קארי ירוק טבעוני
קארי ירוק טבעוני
צילום: שי נייבורג

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן בסיר. כשהוא חם מטגנים בו את השום, הג'ינג'ר ובצלי השאלוט כשתי דקות. מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים תוך עירבוב עוד שתי דקות.
  2. מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כשלוש דקות.
  3. לאחר מכן מוסיפים את כל הירקות. מוסיפים מים כמעט כדי כיסוי.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-15-20 דקות.
  5. מוסיפים את הסויה, מיץ הליים, המלח והפלפל על פי הצורך. מבשלים עוד שתי דקות.
  6. מפזרים מעל את הצ'ילי, הכוסברה והבצל הירוק.
  7. מגישים עם אורז לבן, כמובן.

 

ואם במתכוני חורף טבעוניים עסקינן, נסו גם את זה:

"פארו": תבשיל חורף איטלקי עם גריסי פנינה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close