כנפיים מטוגנות בזיגוג אסייתי

כנפיים, בעיניי, הן החלק העדין והטעים ביותר בעוף. ואין כמו האסייתיים כשזה נוגע להכנתן. הפעם נכין כנפיים מטוגנות בזיגוג אסייתי קל ונהדר במיוחד. טעים טעים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

10 כנפיים חצויות

3 כפות רוטב סויה בהיר

מלח פלפל גרוס

כוס קורנפלור

 

לרוטב

3 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

כף גינגר קצוץ

צילי אדום קצוץ

3 כפות סויה בהירה

כף סויה כהה

3 כפות יין אורז או סאקה

שליש כוס מים

2 כפות סוכר חום

כפית שמן שומשום

2 כפיות קורנפלור

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
  2. משרים את הכנפיים בסויה, מלח ופלפל לשעה לפחות.
  3. מעבירים את הכנפיים לקערה עם הקורנפלור. מערבבים היטב ככה שהכנפיים תהיינה מצופות לגמרי.
  4. מטגנים בשמן עמוק כעשר דקות עד שהן שחומות ומסננים.
  5. שמים 3 כפות שמן בווק או מחבת רחבה. כשהוא חם מטגנים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והצ'ילי כשתי דקות.
  6. מוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
  7. מוסיפים את הכנפיים לרוטב ומבשלים יחד 2-3 דקות תוך עירבוב.
  8. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.

ואם במתכונים אסייתיים נהדרים עסקינן, נסו גם את האורז הזה:

אורז מטוגן יפני קטיפתי

הצטרפו לשיחה

  1. מה אפשר במקום טיגון ?
    אפשר לאפות קודם ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close