פרגיות מזוגגות בחרדל

הרוטב הזה, בעצם, מתאים לכל כך הרבה דברים. ממש לא רק לפרגיות. גם עם פילה דג, למשל, הוא יעבוד נהדר. גם במחבת, גם בתנור. במקרה הזה אנחנו רוצים, בעיקר, לטגן היטב את הפרגיות שתהיינה פריכות, להפוך אותן, ואז לזגג אותן בחום גבוה ברוטב (מזמן לא אמרתי "לזגג"). בסרטון שבעמוד האינסטגרם שלי אפשר לראות איך טיגנתי את הפרגיות שלי, עם מחבת נוספת מלמעלה שהייתה על תקן משקולת. יצא נהדר.

 

מצרכים

4 נתחי פרגית (עדיף עם עור) חצויות

מלח, פלפל גרוס

2 כפות טימין קצוץ

2 כפות רוזמרין קצוץ דק

5 עלי מרווה קצוצים

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפות שמן זית

 

לרוטב הזיגוג

כף חרדל דיז'ון חלק

כף דבש

מיץ מלימון אחד

מעט טבסקו או שבבי צ'ילי

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הזיגוג בקערית.
  2. ממליחים ומפלפלים את הפרגיות. מערבבים את שאר החומרים ומפזרים את התערובת על הפרגיות.
  3. שמים את השמן במחבת. כשהוא חם, מכניסים את הפרגיות על צד העור למחבת. מניחים עליהן נייר אפיה, עליו מחבת כבדה ולוחצים מעט. צורבים ככה את הפרגיות על להבה בינונית כחמש דקות עד שצד העור שחום יפה.
  4. הופכים וממשיכים לצרוב על הצד השני עוד כמה דקות עד שגם הוא שחום (הפעם לא צריך את המחבת השנייה).
  5. יוצקים את תערובת הזיגוג למחבת, משכשכים והופכים את הנתחים בתערובת המבעבעת עד שהיא סמיכה מאוד.
  6. מוציאים ומגישים.
  7. אפשר לפזר קצת עלי פטרוזיליה מעל.

ואם בפרגיות עסקינן, נסו גם את אלה:

פרגיות פריכות במחבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close