צרורות פילו עם מנגולד וגבינה

הביטו כמה הם יפים, המאפים האלה. מהסוג הנהדר שכיף ולא נורא קשה להכין, והתוצאה בכל זאת מרשימה ומענגת מאוד. אנחנו חוזרים אם כן, לבצק, ובעיניי המאפים האלה כיפים במיוחד לשם כך. טכניקת הקיפול הנחמדה שלהם יוצרת לא רק מראה מלבב במיוחד, אלא גם בצק בעל קפלים פריכים במיוחד.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות בדיוק איך קיפלתי את המאפים שלי.

מצרכים

חבילת בצק פילו

5 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

צרור מנגולד שטוף

צרור תרד

מלח, פלפל

מעט אגוז מוסקט

200 גרם גבינת פטה מפוררת

צרורות פילו עם מנגולד וגבינה
צרורות פילו עם מנגולד וגבינה
צילום: רחל אהרוני

 

איך מכינים

  1. מפרידים את עלי וגבעולי המנגולד. את הגבעולים קוצצים קטן ואת עלי המנגולד והתרד קוצצים גס.
  2. חותכים את דפי הפילו לריבועים בשני גדלים: של כ-20 ס"מ ושל כ-15 ס"מ.
  3. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה. כשהוא חם מטגנים בו את הבצל וגבעולי המנגולד כשתי דקות.
  4. מוסיפים את העלים הירוקים, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומטגנים תוך עירבוב זהיר כשתי דקות. מוסיפים כרבע כוס מים וממשיכים לערבב כשתי דקות. מקררים את התערובת לגמרי. רק אז מפוררים לתוכה את הגבינה.
  5. לוקחים ריבוע בצק גדול ומניחים אותו על משטח עבודה. עליו מניחים ריבוע בצק קטן. "צובטים" במרכז הריבועים עם שתי אצבעות ומסובבים סביב הציר ככה שיריעות הבצק מתקמטות ויוצרות מעין קפלים. מניחים חופן קטן של המילוי במרכז ומקפלים את השוליים מעל. הופכים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  6. -מורחים את המאפים במעט שמן זית, או בחמאה מומסת, או בתערובת של מעט חלב, ביצה ושמן זית.
  7. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהם זהובים-שחומים יפה.

ואם במאפי פילו נהדרים עסקינן, נסו גם את זה:

מאפה פילו מופלא עם כרישה ופטריות

הצטרפו לשיחה

  1. שמאי אילנה says:

    ניפלא נהדר דומה לגוזגיזה שלנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close