מאפה פילו מופלא עם כרישה ופטריות

"אחרי החגים" כבר כאן, אבל זה לא אומר שחייבים להפסיק לבשל. את המאפה הזה הכנתי כבר לפני כמה שבועות עם יולי נכדי הממתק, וכל כך נהננו שמהר צילמתי גרסה גם בשבילכם. המילוי שלו – של כרישה, פטריות ושמנת – כל כך טעים שכמעט מתחשק לאכול אותו ככה, עם כף. מזל שהתאפקתי כי כשהוא נכנס לתוך שכבות פריכות של בצק פילו העונג כפול ומכופל.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו איך הכנתי את המאפה שלי.

 

מצרכים

כמות לשני מאפים

8 דפי בצק פילו (ארבעה לכל מאפה)

חמאה מומסת

חופן פירורי לחם

 

למילוי

8 כרישות מנוקות ופרוסות דק

50 גרם חמאה

כף עלי טימין

חופן קטן של פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות במים חמים לחצי שעה

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

150 גרם גבינת אמנטל מגורדת

כשתי כפות ממי ההשרייה של הפטריות

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

 

איך מכינים

  1. סוחטים וקוצצים את הפטריות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר רחב ושטוח. כשהיא חמה מטגנים מעט את הפטריות והטימין.
  3. מוסיפים את הכרישה, המלח, הפלפל והמוסקט. מאדים בחמאה על להבה בינונית תוך עירבוב כעשרים דקות.
  4. מוסיפים את השמנת ומממשיכים לבשל עוד כעשר דקות.
  5. מוסיפים שתי כפות ממי השרייה של הפטריות.
  6. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
  7. מקררים לגמרי.
  8. מורחים דף פילו בחמאה מומסת. מפזרים מעט פירורי לחם. מניחים ככה עוד שני דפים מרוחים מבחמאה ובזוקים פירורים. מניחים את הדף הרביעי בלי מריחה ובלי פירורים.
  9. מניחים חצי מהתערובת בתלולית לרוחב יריעות הבצק.
מאפה פילו מופלא עם כרישה ופטריות
מאפה פילו מופלא עם כרישה ופטריות
  1. מגלגלים לגליל, מורחים בחמאה מומסת, דוקרים עם קצה סכין בצדדים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
  2. חוזרים על הפעולות למאפה השני.
  3. אופים בחום 170 מעלות כ-40 דקות עד שהבצק שחום.

ואם במאפים מרהיבים עסקינן, נסו גם את זה:

מאפה פטריות ובצל

הצטרפו לשיחה

  1. הי כמה חמאה צריכים?

    1. אהרוני Author says:

      היי עידו, למריחה של הבצק צריך בערך 50 גרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close