שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)

המתכון האחרון, החגיגי והמשמח ביותר לראש השנה הוא זה: שושנים יפהפיות של בצק עלים ותפוחים. הרי השילוב האהוב של בצק עלים עתיר חמאה ותפוחים הוא כזה שקשה לטעות איתו.

לטארטים האישיים היפהפיים האלה יש יתרון ברור. הם עוצרי נשימה למראה בשל יופיים, זה ברור רק מלהביט בתמונה. אבל הדבר המדהים בכל הסיפור הזה הוא שלמרות שנראה כאילו הם נוצרו ביד אמן, תפותעו לגלות שהם כה פשוטים להכנה, שממש חבל שלא ללכת על העניין.

שתי הערות טכניות חשובות, ממש קריטיות:

הראשונה היא שחייבים לרדד את הבצק דק. דק מאוד אפילו. עובי של מילימטר או שניים, אחרת הוא לא יאפה היטב בחלקו הפנימי. ואם יש משהו שאני ממש לא סובל זה בצק שלא נאפה כהלכתו.

השנייה היא שבשלב גלגול הפרחים אל לנו להדק אותם מדי. אלא, צריך לגלגל אותם מספיק הדוק שתהיה להם צורה יפה של פרח, אבל לא הדוק כל כך שזה יפריע לבצק להאפות באחידות.

חג שמח לכם, בשלנים, אופים וגרגרנים יקרים. בואו ניגש לעבודה.

 

מצרכים

500 גר' בצק עלים על בסיס חמאה

6 תפוחים מזן פינק ליידי, נקיים מליבתם (לא קלופים)

80 גר' חמאה רכה

חצי כוס סוכר, פלוס 3 כפות נוספות

2 כפות ברנדי

כפית תמצית וניל אמיתית

מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד

מעט אבקת סוכר, להגשה

 

איך מכינים

  1. חוצים את התפוחים לאורכם. מוציאים את הליבה עם כפית פריזאית ופורסים לרוחב לפרוסות דקות מאוד (למי שיש מנדולינה, זה הזמן להוציא אותה).
  2. שמים במחבת קטנה את החמאה, חצי כוס סוכר, וניל, ברנדי, מיץ וקליפת לימון. מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת מסמיכה מעט.
  3. מבשלים את התפוחים הפרוסים במים רותחים עם מיץ מלימון אחד כדקה, רק שיתרככו מעט ומסננים. מחכים שהתפוחים יתקררו לגמרי.
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק. חותכים לרצועות באורך של 20 ס"מ וברוחב של 3 ס"מ. את הרצועות מרדדים עוד קצת, רק כדי להאריך אותם בעוד 2-3 ס"מ. עצתי לכם הוא להניח את רצועות הבצק בשלב הזה על נייר מטבח ולהכניס למקפיא לרבע שעה. זה מקשה ומייצב את הבצק והרבה יותר נוח לעבוד איתו כשהוא יציב.

מורחים כל רצועת בצק בתערובת החמאה (משאירים קצת גם למריחת התפוחים לפני האפייה), מפזרים מעט סוכר (אפשר להוסיף לסוכר 2 כפיות קינמון):

שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
צלם: שי נייבורג

מניחים שורת תפוחים חופפים אלה לאלה כמו רעפים. את התפוחים הפרוסים מניחים רק על המחצית העליונה של רצועת הבצק.

מקפלים את מחצית הבצק הריקה על החלק התחתון של התפוחים הפרוסים ומהדקים מעט:

שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
צלם: שי נייבורג

מגלגלים קצה אחד לשבלול רופף מעט עד הקצה השני ומדביקים את הקצות זה לזה:

שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
צלם: שי נייבורג

ועוד קצת:

שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
צלם: שי נייבורג

עד שמקבלים כזה:

שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
שושני תפוחים חגיגיות (וקלות למרבה הפלא)
צלם: שי נייבורג
  1. מכניסים כל פרח תפוחים כזה לתבניות מאפין. מורחים את פני התפוחים בעוד מתערובת החמאה ומפזרים מעט סוכר.
  2. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. כאשר החלק העליון של התפוחים מתחיל להחרך (והבצק עדיין לא שחום דיו) מניחים מעל המאפים יריעת נייר כסף רק כדי לכסות את פני התפוחים וממשיכים לאפות עד שהבצק שחום דיו.
  3. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, משחררים את פרחי התפוחים מהתבנית ובוזקים מעל מעט אבקת סוכר.
  4. מגישים ומשוויצים בלי שום בושה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ויש גם את המאפה היפהפיה והטעים הזה:

מאפה תפוחים עם בצק עלים דק ופריך

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close