אושפלואו: תבשיל בוכרי חגיגי של אורז ובשר

כשהבנתי שאין עדיין מתכון לאושפלואו באתר  – בושתי ונכלמתי.

ובכן, ראש השנה המתקרב ובא (בעוד שבוע חברים, כבר התחלתם לתכנן את התפריט?) הוא הזדמנות חגיגית לבשל את המנה המפוארת הזו, שמשלבת בה המון דברים שאני כל כך אוהב: אורז יסמין? יש. פרוסות עסיסיות של בשר נימוח ונהדר שבושל לאיטו? יש גם יש. גרגירי כמון, התבלין הבוכרי האולטימטיבי? יש. וכמובן, כיאה לראש השנה, שפע של גרגירי רימון מנצנצים, מבריקים וחגיגיים? הו, בהחלט יש!

זו מנה נהדרת לארוחת החג. היא כל כך חגיגית, יפה, מרשימה וטעימה. לא משנה כמה פעמים אכין אותה (והאל עדי שכבר הכנתי אותה אינספור פעמים), אני תמיד נהנה להגיש צלחת גדולה ומרשימה של אושפלואו לשולחן, לחלק מנות נדיבות לבני משפחתי, ולשמוע אותם מגרגרים בהנאה.

 

מצרכים

3  כוסות אורז יסמין שטוף היטב ומושרה במים קרים שעה לפחות, מסונן

1/2 כוס שמן זית

קילו וחצי של אונטריב חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ

3 בצלים פרוסים

כף גרגירי כמון שלמים

מלח, והרבה פלפל שחור גרוס

8 גזרים חתוכים לרצועות דקות וארוכות

כוס צימוקים לבנים

כוס משמשים יבשים חתוכים לרבעים

 

רימון מפורק לגרגירים (לפיזור לפני ההגשה)

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל כחמש דקות עם כף כמון, מלח ופלפל. מוציאים את הבצל המטוגן מהסיר.
  2. מכניסים לסיר את קוביות הבשר, ממליחים ומפלפלים. מטגנים יפה עד להשחמתן.
  3. מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים כ-3 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל, מכסים  ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעתיים וחצי, עד שהבשר רך.
  4. מניחים על הבשר והבצל המטוגן את רצועות הגזר, הצימוקים, המשמשים היבשים ועוד קצת גרגירי כמון.
  5. על הגזר, הצימוקים והמשמשים שמים את האורז בשכבה אחידה. ממליחים ומפלפלים.
  6. מכסים במים בגובה של שני ס"מ מעל פני האורז. מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים כעשר דקות עד שהמים נספגים ויורדים בכ-3-4 ס"מ מתחת לפני האורז. זה חשוב כי בעצם החל מהשלב הזה האורז מתבשל על אדים בעיקר.
  7. בתום עשר הדקות אוספים את האורז בעדינות עם כף גדולה מהשוליים למעין גבעה במרכז הסיר. מחדירים ידית עץ דרך האורז עד תחתית הסיר בכמה מקומות, כך שיווצרו באורז שקעים עמוקים. השקעים ישמשו מעין "ארובות" שדרכן יעלו אדים מהתבשיל.
  8. מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה שעה.
  9. מוציאים את תכולת הסיר ומסדרים על צלחת הגשה בשכבות לפי סדר ההוצאה: אורז, ועליו גזר, צימוקים, משמשים ולבסוף הבשר.
  10. זורים מעל את גרגירי הרימון ומגישים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את המתכון הזה, של בחש, אורז בוכרי נהדר עם בשר והמון עשבי תיבול:

בחש – תבשיל אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול

 

 

הצטרפו לשיחה

  1. היי .. אני גרה בלונדון , איך נקרא הנתח בשר באנגלית ..

    1. אהרוני Author says:

      היי לילך,
      באנגלית הוא נקרא chuck.
      (סליחה על התגובה המאוחרת, השאלה שלך התפספסה לי. אני מניח שרצית את זה לראש השנה, אבל תמיד יש את סוכות…)

  2. יוסי קריספין says:

    היי,
    עקבתי אחרי המתכון באדיקות ותחתית הסיר בה היה בעיקר בשר נחרכה לחלוטין.
    מה עשיתי רע?

    1. אהרוני Author says:

      הלהבה בשלב הסופי צריכה להיות הכי נמוכה שאפשר, יכול להיות שהיא לא הייתה?

      1. היי, מתאים להוסיף גרגירי חומוס למתכון?

        1. אהרוני Author says:

          היי ליאל,
          אפשר בהחלט להוסיף כוס-כוס וחצי של גרגרי חומוס מבושלים בשלב שבו מוסיפים את הגזר.

  3. הי,
    שתי שאלות – האם אחרי בישול הבשר הראשוני לא נשאר הרבה נוזל בסיר? זה לא מפריע?
    ושאלה שניה – האם אפשר לבשל את הבשר בישול ראשוני ארוך ואת החלק השני – לאחר כמה שעות? או שחייב להתבשל ברצף?

    1. אהרוני Author says:

      היי יעל,
      בהחלט נשארים נוזלים אחרי הבישול.
      ואפשר בשני חלקים

  4. דיקלה כהן says:

    הי. אם אני רוצה להוסיף גם עוף באיזה שלב ואיך? תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי דיקלה,
      לא כדאי גם עוף וגם בשר. אפשר להחליף את הבשר בעוף. אם את עושה עם עוף טגני אותו ויש הוסיפי עליו את האורז. כלומר לא צריך את שלב הבישול במים של הבשר.

  5. המתכון נראה נהדר! אם מכינים את הסיר (עם נתחי פרגית במקום כבש) כמה שעות לפני הארוחה, מה הדרך הכי נכונה לחמם אותו להגשה? תודה!

    1. אהרוני Author says:

      קודם כל, אם משתמשים בפרגיות לא צריך לבשל את העוף בישול ארוך. מטגנים אותו בלי להוסיף מים, אלא ממשיכים בתהליך כולו. בנוגע לחימום – על להבה מאוד נמוכה, מערבבים ומכסים. בערך עשר דקות. ואפשר גם במיקרו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close