סיר ממולאים

למה למלא רק ירק אחד כשאפשר להכין סיר חגיגי שבתוכו שלל ירקות ממולאים? במקרה הזה בחרתי בקישואים, עלי מנגולד (שהם נהדרים כמעטפת למילוי) ובצלים, שממולאים כולם בתערובת של בשר, אורז ובצל ומתבשלים יחד.

מצרכים

12 קישואים קטנים וטריים

2 צרורות של עלי מנגולד טריים

8 בצלים בינוניים, קלופים

 

למילוי

750 גרם בשר בקר או כבש טרי, טחון

2 כוסות אורז שטופות ומושרות בהרבה מים קרים למשך שעה

¼  כוס שמן זית

כף עלי זעתר טריים, או יבשים קצוצים

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס צנוברים

½ כוס עלי נענע קצוצים

½ כפית אגוז מוסקט

כפית קינמון טחון

1 כף גרגירי כוסברה כתושים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

2 ביצים

 

לרוטב

3 כוסות מרק עוף צח

⅓ כוס שמן זית

½ כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח, פלפל שחור טחון טרי

צלם: נלי שפר

 

איך מכינים

  1. הטיפול בירקות: מבשלים את עלי המנגולד בסיר גדול עם מים רותחים ומלח למשך חצי דקה. מוציאים את העלים בזהירות ומעבירים לקערה עם מים קרים. מבשלים את הבצלים הקלופים באותם המים כעשרים דקות. מסננים ומקררים.
  2. מרוקנים את הקישואים עם מכשיר לריקון ירקות. מסננים את עלי המנגולד, פורשים אותם אחד אחד ומסירים מהם את הגבעול המרכזי הלבן בעזרת סכין חדה.
  3. חותכים חתך לאורכו של כל בצל, בעומק של 2-3 שכבות לפחות. מסירים בזהירות את שתי השכבות החיצוניות כך שהן תישארנה שלמות ואפשר יהיה למלא אותן בתערובת.
  4. הכנת המילוי: שמים את השמן במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל הקצוץ, השום ועלי המרווה. מאדים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתחיל להזהיב. מקררים מעט.
  5. מערבבים בקערה גדולה את תערובת הבצל עם כל שאר חומרי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. המילוי: ממלאים את הקישואים בלי להדק כדי לתת לאורז אפשרות לתפוח מעט בזמן הבישול. ממלאים גם את הבצלים כך שצורתם המקורית תישמר. מניחים בבסיס כל עלה מנגולד תלולית של מילוי, מכסים בשני צידי העלה ומגלגלים את העלה על המילוי.
  7. לוקחים סיר בגודל בינוני (רצוי סיר טפלון עם דפנות אלכסוניות מעט), ומורחים את חלקו הפנימי בנדיבות בשמן זית.
  8. מסדרים את הסיר: מניחים בתחתית הסיר בשכבה אחידה ובצפיפות את עלי המנגולד הממולאים. מסדרים את הקישואים הממולאים בעמידה סביב הדופן הפנימית של הסיר. את החלק הפנימי ממלאים בעוד עלי מנגולד ובכל שאר הקישואים שנותרו.
  9. מניחים על הקישואים את הבצלים הממולאים במרחקים שווים אלה מאלה וביניהם שמים את כל שאר העלים הממולאים.
  10. הרוטב: יוצקים פנימה את מרכיבי הרוטב – מרק העוף, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל –  מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה-שעה וחצי.
  11. במידה ונשארים נוזלים שופכים אותם בזהירות החוצה.
  12. מניחים על פני הסיר צלחת שטוחה, הופכים בזהירות את הסיר על הצלחת ומרימים בזהירות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close