קציצות סלמון

מדי שבוע אני מארח בבית את כל המשפחה, עשרים איש, לארוחת שישי. זו אחת המנות הפופולריות בארוחות האלה, כי מה רע בקציצה שמנמנה, מתקתקה ומתובלת, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים?

 

מצרכים

1 ק"ג פילה סלמון טרי, ללא העור

1 בצל סגול קצוץ דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

כוס עלי כוסברה קצוצים דק

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפות רוטב סויה בהיר

2 כפות מיץ לימון

כשלוש כפות קורנפלור

 

איך מכינים

  1. קוצצים את הסלמון ביד לקוביות ממש קטנות ושמים בקערה.
  2. מוסיפים את הסויה, מיץ הלימון והג'ינג'ר ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר החומרים, למעט הקורנפלור, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה רק כדי לעבות את התערובת הרטובה, שתהיה מוצקה דייה להכנת קציצות.
  5. בידיים רטובות צרים מהתערובת קציצות עבות וחלקות.
  6. שמים מעט שמן במחבת וכשהוא חם מטגנים את הקציצות כשלוש דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות.

הצטרפו לשיחה

  1. חיה סספורטס says:

    נראה נהדר!!
    אפשר להחליף את הדג בבשר??
    ומברוכ על האתר?

    1. אהרוני Author says:

      היי חיה,
      אפשר בהחלט להחליף את הדג בבשר טחון או בעוף טחון.
      בהצלחה!

  2. תודה רבה אהרוני,
    החלטתי בסוף לעשות משהו אחר – לקחתי חלקי מתכונים ממקומות שונים לקציצות בקר עם קארי אדום וקרם קוקוס. רציתי משהו בסגנון כזה – ויצא פגזזזז……
    אם יש לך מתכנון טוב לקציצות בקארי – אשמח מאד לאמץ… ולנסות. אני חייבת לומר שמאז שגיליתי את הטעמים האסיאתיים אני ממש שבויה… יש לך חלק בזה…אז תודה רבה ♥ בהזדמנות זו -ברכות למזל טוב ליום ההולדת ולהחלפת הקידומת – מאחלת הרבה שנים של עשיה, של אנרגיות ורוח צעירה, של יצירתיות ובריאות ♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close