קציצות ירק מכל מיני סוגים

אני מודה שלמעט קציצות או לביבות תפוחי אדמה וקציצות כרישה, הקשר שלי עם קציצות ירק היה די רופף לאורך השנים הרבות שבמהלכן אני מבשל. דווקא בשנים האחרונות, עם עליית קרנן של הצמחונות והטבעונות שפשו גם בקרב משפחתי ובאי ביתי, הפשלתי שרווליים והריני מכין קציצות\לביבות ירק למכביר. האמת הפשוטה היא שכבר מזמן זה לא רק כדי לסבר את חיכם של אורחיי, אלא כי פשוט התאהבתי בדבר עצמו. קציצות ירק מטוגנות, זהובות וריחניות. ולפני שאתם שואלים – כן. אפשר גם לאפות אותן במקום לטגן. עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות והן שלכם.

כאן יש כמה וכמה סוגים, נהדרים כולם, ובסוף גם רטבים שאפשר להגיש לצד הקציצות.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

קציצות קישואים, גזר, תפוחי אדמה וגבינה (בצילום)

מצרכים

5 קישואים מוצקים וטריים

2 גזרים קלופים

2 תפוחי אדמה קלופים

3 שיני שום קצוצות

חופן פטרוזיליה קצוצה

כף נענע יבשה

2 ביצים

מלח, פלפל גרוס

2-3 כפות פירורי לחם

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

 

איך מכינים

  1. מגרדים את הירקות בפומפייה גסה. והנה החלק הכי חשוב במתכון: שמים את הירקות המגורדים במסננת, מוסיפים 2 כפיות מלח ומערבבים. מניחים לזה לעמוד כחצי שעה ואז סוחטים היטב את הירקות המגורדים בין כפות הידיים, כדי להוציא מהם כמה שיותר נוזלים.
  2. מוסיפים לירקות הסחוטים את השום, הביצים, הפטרוזיליה, הנענע, המלח, הפלפל ופירורי הלחם. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה המגורדת ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות די רכה. אם היא רכה מידי, מוסיפים עוד מעט פירורי לחם.
  3. צרים מהתערובת קציצות נאות.
  4. מחממים שמן בגובה של כחצי סנטימטר וכשהוא חם, מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן שחומות.

 

קציצות חצילים וגבינת פטה

מצרכים

2 חצילים טריים ומוצקים

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

כוס כוסברה קצוצה

150 גבינת פטה מפוררת

חצי כוס פירורי לחם

שליש כוס צנוברים קלויים

מלח, פלפל גרוס

פירורי לחם לציפוי

 

איך מכינים

  1. דוקרים את החצילים עם מזלג פה ושם וקולים בשלמותם בתנור בחום של 200 מעלות כ-30-40 דקות עד שהם רכים לגמרי. גם את הפלפל הירוק קולים, רק פחות זמן, משהו כמו 15-20 דקות.
  2. מקררים. קולפים, גם את הפלפל הירוק החריף. מניחים את החצילים במסננת לחצי שעה שיגירו כמה שיותר נוזלים.
  3. קוצצים את החציל והפלפל הקלוי. מערבבים עם כל שאר החומרים לתערובת אחידה.
  4. צרים מהתערובת קציצות נאות.
  5. טובלים את הקציצות בפירורי לחם שתהיינה מצופות יפה.
  6. מחממים שמן בגובה של כחצי סנטימטר. כשהוא חם מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן שחומות.

 

קציצות כרובית ופרמזן

כרובית יפה, טרייה ומוצקה, מופרדת לפרחים

3 שיני שום קלופות

1 בצל חתוך גס

חצי צרור פטרוזיליה

חופן עלי נענע טריים

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

2 ביצים

כחצי כוס  פירורי לחם

פירורי לחם לציפוי

 

איך מכינים

  1. שמים במעבד מזון את הכרובית, הבצל, השום, הפטרוזיליה והנענע. מרסקים לתערובת פירורית, לא למשחה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת רכה מידי, מוסיפים מעט פירורי לחם.
  3. צרים מהתערובת קציצות נאות.
  4. טובלים את הקציצות בפירורי לחם שתהיינה מצופות יפה.
  5. מחממים שמן בגובה של כחצי סנטימטר. כשהוא חם, מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן שחומות.

 

לביבות תפוחי אדמה

מצרכים

קילו תפוחי אדמה אדומים

4 שיני שום כתושות

חצי כוס קמח תפוחי אדמה

2 כפות עלי תימין

חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

2 חלמונים

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

פירורי לחם לציפוי

 

איך מכינים

  1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בחום של 190 מעלות כ-40-50 דקות, עד שהם רכים.
  2. ממתינים מעט, קולפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה במכשיר ידני למעיכת פירה (לעולם לא במעבד מזון).
  3. מערבבים את כל שאר החומרים לתערובת אחידה.
  4. צרים מהתערובת קציצות נאות.
  5. טובלים את הקציצות בפירורי לחם שתהיינה מצופות יפה.
  6. מחממים שמן בגובה של כחצי סנטימטר. כשהוא חם מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן שחומות.

 

קציצות שורש סלרי, מופלאות במיוחד

מצרכים

3 ראשי סלר גדולים ויפים

כ-2-3 כוסות חלב

50 גרם חמאה

2 כפיות דבש

3 שיני שום שלמות

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט טחון

ענף רוזמרין

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

2 ביצים

כחצי כוס קמח

פירורי לחם לציפוי

 

איך מכינים

  1. קולפים ושוטפים את שורש הסלרי וחותכים לקוביות . שמים בסיר, מכסים בחלב. מוסיפים חמאה, שום, דבש, ענף רוזמרין, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כחצי שעה עד שכמעט אין נוזלים בסיר והסלרי רך מאוד. מקררים ומסלקים את ענף הרוזמרין.
  2. מרסקים את שורש הסלרי למחית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. צרים מהתערובת קציצות נאות.
  4. טובלים את הקציצות בפירורי לחם שתהיינה מצופות יפה.
  5. מחממים שמן בגובה של כחצי סנטימטר. כשהוא חם מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן שחומות.

 

רטבים אפשריים להגשה

רוטב שמנת חמוצה

מערבבים בקערה: 2 מיכלי שמנת חמוצה, 3 כפות מיונז, שן שום כתושה, מלח, פלפל גרוס, 2 כפות עירית קצוצה ומעט טבסקו.

 

רוטב יוגורט

מערבבים בקערה: 2 מיכלי יוגורט צאן, שלוש כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל, 2 כפות נענע קצוצה ומעט שבבי צ'ילי.

 

ואם בקציצות\לביבות עסקינן, נסו גם את אלה:

לביבות בטטה מלבבות במיוחד

הצטרפו לשיחה

  1. חכם על צמחונים…
    מתמודדת עם טבעוני על מלא.
    מזל שלא חזר בתשובה 🙂

  2. אחת טובה says:

    הי (-:
    האם אפשר לפסוח על הגבינות במתכוני קציצות הירק השונים?
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי אחת טובה,
      כן

  3. יש בעיה במתכון של קציצות החצילים. לא כתוב ברשימת רכיבים פלפלים ואילו באופן ההכנה כן….
    יש לך הצעות איך לשנות את המתכון כדי שיתאים גם לטיבעונים ?

  4. שרה קליגמן says:

    טוב שלא יוצג באתר(:
    אהרוני אני מודה לך על אינסוף טיפים רעיונות מתכונים שלמדתי ממך. וכמו כן על תכניות הטלויזיה המגוונות בהן אתה מופיע. אני נהנית מכולן.

    1. אהרוני Author says:

      תודה שרה, כיף לשמוע!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close