תבשילי תפוחי אדמה בכמה גרסאות

יש לי חתן הולנדי, סיימון שמו. הוא חי בארץ ומאוהב בה מאוד. אנחנו בתמורה מאוהבים בו. ארוחות השישי שלנו, רבות המשתתפים הרעשניים ועמוסות האוכל, הן אחת הסיבות להתאהבות שלו. "אצלנו בהולנד אין ארוחות כאלה" היה אומר בהתפעלות בתחילת הכרותנו. אני כמובן מקפיד שבכל ארוחת יהיה סוג אחד לפחות של תפוח אדמה, שירגיש בבית. הרי ההולנדים צורכים תפוחי אדמה למכביר ונותנים לירק הזה מקום של כבוד במטבח (הלא מאוד מרשים שלהם, בואו נודה באמת).

פעם, הוגש באחת הארוחות תבשיל בשר כלשהו, שבין השאר היו בו קוביות גדולות של תפוחי אדמה שבושלו בו. שגרתי למדי, לא? סיימון טעם, פער עיניים ואמר בהתפעלות: "פששש, רעיון נהדר. אף לא לא ראיתי תבשיל בשר שבו מתבשלים תפוחי אדמה." הוא לא הבין למה כולנו קרועים מצחוק. "אתם לא יכולים להיות מלכי תפוחי האדמה ולא לדעת שזו אופציה" נזף בו אחד מבני המשפחה כשהנאה מרושעת קמעה מבצבצת מקולו. "אנחנו עושים פירה אפוי עם נקניקיות", ניסה סיימון להציל את המצב – לשווא.

אז לסיימון חתני החמוד ולכבוד אומת מלכי תפוחי האדמה: הנה צרור מתכונים בהם תפוחי האדמה הם חלק אינטגרלי מהתבשיל.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

תפוחי אדמה, בשר טחון ופטריות (בצילום)

מצרכים

לבשר

750 גרם בשר טחון

בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

2 פרוסות חלה רטובות, סחוטות היטב

מלח, פלפל גרוס

שמן זית

 

לפטריות

רבע כוס שמן זית

6 עלי מרווה שלמים

2 שיני שום קצוצות

1 בצל פרוס דק

8 פטריות שמפיניון פרוסות עבה

שקית קטנה של פטריות פורצ'יני יבשות (יש בכל סופר)

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

כף קמח

כוס וחצי יין לבן יבש או מים

 

עוד צריך

6 תפוחי אדמה גדולים קלופים

שמן זית

2 כפות תימין

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל חומרי הבשר לתערובת אחידה. צרים מהם 24 קציצות קטנות ופחוסות מעט.
  2. פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם לפרוסות בעובי של כ-3 מילמטר. אני נודניק אובססיבי ואני חותך את הפרוסות עם חותכן עגול לעיגולים שווים. אתם לא חייבים, אם כי זה יפה מאוד.
  3. מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה בשמן זית, מלח, פלפל ותימין.
  4. לוקחים תבנית חסינת חום, מורחים את תוכה בשמן זית. מניחים לסירוגין פרוסת תפוח אדמה וקציצת בשר, באופן אנכי עד שהכלי מלא.
  5. הכנת הפטריות:
  6. משרים את הפטריות היבשות במים חמים כעשרים דקות. סוחטים וקוצצים.
  7. שמים את השמן במחבת. כשהוא חם מטגנים בו את השום, הפטריות היבשות והבצל כשתי דקות. מוסיפים את הפטריות הטריות, המלח והפלפל ומטגנים כשתי דקות.
  8. מוסיפים את כף הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה.
  9. יוצקים את תערובת הפטריות מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-45 דקות.

 

כרעיים של עוף, תפוחי אדמה, עשבי תיבול ולימון

מצרכים

4 כרעיים חצויות

6 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לרבעים או לשישיות

2 בצלים סגולים קלופים, חתוכים לשישה פלחים לאורכם

מלח, פלפל גרוס

שליש כוס שמן זית

חצי כוס מיץ לימון

4 כפות תימין

3 כפות רוזמרין קצוצות

8 עלי מרווה קצוצים

4 שיני שום כתושות

 

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את העוף.
  2. שמים בתבנית את כל החומרים ומערבבים היטב. מקפידים שהעור יהיה כלפי מעלה.
  3. צולים בחום של 190 מעלות כשעה, עד שהכל שחום-נאה.

 

 

קבוב רורן

("קבב בשמן" בתרגום מילולי. הגרסה הבוכרית ל"סופריטו" של יהודי ספרד)

 

מצרכים

1 ק"ג בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

כוס כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

2 ביצים

8 תפוחי אדמה גדולים קלופים

16 בצלי פנינה קלופים או בצל גדול קצוץ גס

1 כף גרגירי כמון

שמן לטיגון

מלח, פלפל גרוס

מים.

 

איך מכינים

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של כ-3 ס"מ.
  2. מערבבים את הבשר הטחון עם הכוסברה, המלח, הפלפל והביצים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת בעזרת ידיים רטובות כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם דיו מטגנים בו את תפוחי האדמה (כשליש כמות בכל פעם) עד שהם זהובים-שחומים יפה. מוציאים ומסננים. מפזרים עליהם מלח ופלפל ומנערים שיצופו בתיבול.
  4. מטגנים גם את כדורי הבשר והבצלים בשמן החם עד שהם זהובים-שחומים. מוציאים ומסננים.
  5. משאירים בסיר כשליש כוס שמן. מוסיפים את גרגירי הכמון, כדורי הבשר, הבצל ותפוחי האדמה. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
  6. פותחים את הסיר ומערבבים את תכולתו בעדינות. מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים. מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. מערבבים שוב, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט רותחים, מכסים ומבשלים עוד כחצי שעה.

ואם בתפוחי אדמה עסקינן, נסו גם את הבולונז הנהדר הזה:

בולונז תפוחי אדמה שמתחסל בשניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close