תבשיל ירקות שורש ביין אדום: טבעוני למהדרין

לפני כמה חודשים העליתי כאן סדרת מתכונים, טבעוניים כולם, שהכנתי עם תמרה בתי. היו שם מתכונים נהדרים, כאלה שתמרה ואני מכינים לא מעט במהלך השבוע. זהו המתכון האחרון והוא נהדר במיוחד: תבשיל של ירקות שורש וערמונים ביין אדום. חיבתי לערמונים ידועה כבר מזמן ואני שמח שהעברתי אותה גם לתמרה. טבעוניים, וסתם חובבי ירקות, המתכון הזה הוא בשבילכם.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

5 כפות שמן זית

8 בצלי שאלוט קלופים, שלמים

ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

4 גזרים קלופים

6 לפתות קטנות

1 סלסלת פטריות פורטבלו קטנות, טריות ומוצקות

4 קישואים קטנים וטריים

חצי כרובית מופרדת לפרחים גדולים

3 שיני שום קצוצות גס

כף גדושה קמח

בקבוק יין אדום יבש

2 כפות רכז עגבניות

2 שקיות ערמונים בוואקום

3 עלי דפנה

5 גבעולי טימין

גבעול מרווה

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. חותכים את הגזרים לפרוסות אלכסוניות של כ-2 ס"מ.
  2. חוצים את הלפתות הקטנות לשניים (או לארבעה, תלוי בגודלן).
  3. חוצים את הקישואים לאורכם וגם אותם חותכים לפרוסות של כשני ס"מ.
  4. חותכים ומסירים את רגלי הפטריות.
  5. מחממים את השמן בסיר. כשהוא חם מוסיפים את בצלי השאלוט השלמים, מטגנים ומשחימים אותם במשך כחמש דקות. מוציאים מהסיר.
  6. מוסיפים לסיר את הגזרים, הכרובית, ראש הסלרי והלפתות, ממליחים ומפלפלים. מטגנים כמה דקות עד שהם משחמים מעט. מוציאים מהסיר.
  7. מוסיפים לסיר את הפטריות השלמות, ממליחים ומפלפלים, ומטגנים כשלוש דקות עד שהן משחימות מעט. מוציאים מהסיר.
  8. מוסיפים לסיר עוד מעט שמן, מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים כף קמח ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים את היין ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
  9. מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים. מוסיפים את רכז העגבניות, עלי הדפנה, הטימין והמרווה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כחצי שעה.
  10. מוסיפים את הקישואים והערמונים וממשיכים לבשל מכוסה עוד כחצי שעה.
  11. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים (עם אורז או פירה, נניח).

 

והנה מתכון נוסף, נהדר וטבעוני, שהכנתי עם תמרה:

סלט אטריות שעועית טבעוני

הצטרפו לשיחה

  1. האם חייבים לעשות את כל ההפרדות? או שאפשר לקצר ולשים את הירקות יחד?

    1. אהרוני Author says:

      עדיף להפריד כי כל ירק צריך זמן בישול קצת אחר

    2. היי, האם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?
      תודה!

      1. אהרוני Author says:

        היי יעל, אפשר.

  2. הכרובית נשכחה בהכנה??

    1. אהרוני Author says:

      היי שירי,
      היא נכנסת לסיר עם כל ירקות השורש. עודכן עכשיו במתכון.

  3. האם אונטריב מתאים לתבשיל הזה?
    ואם כן,כמה זמן בישול?

    1. אהרוני Author says:

      היי שרה,
      מתאים, שלוש שעות.

  4. דורית says:

    כמה יין ואיזה?

    1. אהרוני Author says:

      בקבוק יין אדום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close