שיפודי עוף סאטה עם רוטב בוטנים

רוטב בוטנים הוא אחד הרטבים האהובים עליי. הוא עשיר, ארומטי ורב טעמים, ומתאים לא רק למתכון זה. הכינו את כל הכמות הרשומה במתכון ושימרו את היתרה בצנצנת במקרר.

 

מצרכים

1/2 ק"ג חזה עוף מנוקה משומן וגידים

שיפודי במבוק

 

למשרה:

3 בצלי שאלוט

2 שיני שום

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ

1/4 כוס עלי כוסברה

1 כפית כורכום

2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

1/3 כוס קרם קוקוס

2 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן

מלח, פלפל

 

איך מכינים

  1. חותכים את חזות העוף לקוביות של כ-3 ס"מ.
  2. מעבדים את חומרי המשרה במעבד מזון לתערובת אחידה.
  3. משרים את רצועות העוף בתערובת למספר שעות.
  4. משחילים את קוביות העוף על שיפודי במבוק. צולים על גריל פחמים או מתחת לגריל הביתי, או צורבים על מחבת משומנת מעט, חמה מאוד, כמה דקות מכל צד.
  5. מגישים עם רוטב בוטנים.

 

רוטב בוטנים

(הרוטב עצמו הוא טבעוני וללא גלוטן)

 

מצרכים

2 כפות שמן

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט קצוצים דק

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

1 מקל למון גראס קצוץ דק

1/2 כף משחת  תמרהינדי

3/4 כוס בוטנים קלויים, ללא הקליפה הדקה החומה, טחונים

3 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

1 כוס חלב קוקוס

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום, הבצל, הצ'ילי והלמון גראס כדקה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מים, בכמות הדרושה כדי שהרוטב הסמיך יהיה נוח למזיגה. מקררים ושומרים בצנצנת סגורה במקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close