כרוביות קטנות (וגם גדולות) צלויות

הכרוביות הגמדיות שבצילום הן פרי פיתוח חדש של משק גוזן (והם עושים משלוחי ירקות עד הבית). הן יפות, מתוקות וטעימות מאוד ואת המתכון הבא אפשר להכין איתן או עם כרובית רגילה בגודלה, העיקר שתהיה טרייה ורעננה.

 

מצרכים

4 כרוביות קטנות או אחת גדולה

כרבע כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

קליפה מגורדת מלימון אחד

2-3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק

2 כפות עלי תימין קצוצים דק

8 עלי מרווה קצוצים דק

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים (למעט הכרובית) בקערית.
  2. חותכים את בסיס הכרובית כדי שתעמוד יציב.
  3. מניחים את הכרובית בתבנית חסינת חום ויוצקים עליה כוס וחצי מים.
  4. יוצקים על הכרובית את תערובת התבלינים ומכסים אותה בנייר כסף.
  5. צולים בתנור שחומם מראש לחום של 190 לכחצי שעה. מסירים את נייר הכסף וצולים עוד כעשרים דקות, עד שהכרובית רכה דייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close