רולים ווייטנאמיים טבעוניים עם ירקות מוקפצים

מנה קלילה, טעימה, כיפית (לאכילה ולהכנה) וגם טבעונית למהדרין לפנינו. מי שקצת מכיר אותי בשלב זה יודע כמה אני אוהב רולים וויטנאמיים מדפי אורז, ועל כך יעיד ריבוי הגרסאות שלהם באתר שלי. אליהם מצטרפת, אם כן, הגרסה הזו, החביבה עליי מאוד.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו איך הכנתי את הרולים שלי.

 

מצרכים

12 דפי אורז גדולים

 

למילוי

5 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות

1 בצל פרוס דק

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

1 צי'ילי קצוץ דק

רבע כרוב, אדום או לבן, פרוס דק

2 גזרים קלופים חתוכים לגפרורים דקיקים

1 קולורבי חתוך לגפרורים דקיקים

4 כפות יין אורז או סאקה

4 כפות רוטב סויה

כפית סוכר

מלח, פלפל גרוס

חופן נבטים טריים

כפית שמן שומשום

רולים ווייטנאמיים טבעוניים עם ירקות מוקפצים
רולים ווייטנאמיים טבעוניים עם ירקות מוקפצים
צילום: רחל אהרוני

 

איך מכינים

  1. מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה. כשהוא חם מטגנים בו את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי תוך ערבוב כדקה.
  2. מוסיפים את הכרוב, הגזר, הקולורבי, המלח והפלפל ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות.
  3. מכניסים את יין האורז ומעררבים דקה. מוסיפים את הסויה והסוכר ומערבבים.
  4. מוסיפים את הנבטים ושמן השומשום, ומערבבים יחד עוד כדקה. מקררים לגמרי.
  5. עוברים לגלגול: טובלים את דפי האורז בקערה עם מים חמים למדי לכמה שניות. מניחים על משטח העבודה.
  6. מניחים בחלק הקרוב אליכם תלולית נאה מהמילוי. מקפלים את שני צדדים למרכז ומגלגלים מכם והלאה.
  7. מניחים עם צד התפר כלפי מטה על מגש משומן מעט.
  8. ככה עושים עם כל הכמות. מכסים בניילון עד להגשה.
  9. מגישים עם רוטב סויה לימון:
  10. מערבבים שליש כוס רוטב סויה, שליש כוס מיץ לימון, רבע כוס מים, שן שום מגורדת גק, כפית גינג'ר מגורד דק, מעט צ'ילי פרוס וכפית סוכר.

ואפשר להגיש אותם לצד האורז המטוגן הנפלא הזה:

אורז מטוגן יפני קטיפתי

 

הצטרפו לשיחה

  1. מתכון נהדר.
    הוספנו לרולים רצועות טופו צרובות וזכינו לארוחה מלאה, קלילה ומשמחת. תודה רבה !

    1. אהרוני Author says:

      נהדר, כיף לשמוע!

  2. הכנתי רוטב בוטנים במקום וזה היה ממש מוצלח. הגשתי לחברים טבעוניים בערב ראש השנה האזרחית החדשה והכל נטרף תוך שניה. תודה על מתכון מהמם.

    1. אהרוני Author says:

      נהדר, תודה על התגובה

  3. מרגריטה מזור says:

    היי, רשמת להניח את הרולים על מגש מרופד במעט שמן, אבל לא ציינת כמה זמן לאפות את הרולים. אשמח לדעת 🙂
    סוף שבוע נעים

    1. אהרוני Author says:

      היי מרגריטה, לא אופים את הרולים. הם טריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close