"סטייק" כרובית צלויה

ופתאום הייתה לה עדנה, לכרובית. למרות שהייתה פופולארית במשך כל השנים הרי שהשימוש בה היה די מוגבל אצל העם היושב בציון. הכרובית השתייכה לקבוצת הירקות שהצליחו להמאיס עליי בילדותי ובנעוריי (יחד עם קישואים ודלעת) בעיקר בשל בישול ארוך מידי, בדרך כלל במים או במרק, עד שנפחה את נשמתה והפכה לחסרת צורה, מרקם או טעם כלשהו.

המודעות הגדולה והמבורכת של השנים האחרונות לירקות משובחים, לטריותם ולחשיבותם הביאה איתה תובנות חדשות גם לדרכי הבישול שלהם ובכלל זה הכרובית שמפארת שולחנות רבים בשלל מתכוני כרובית נהדרים שרק מבליטים את איכויותיה ואת המגוון האין סופי של צורות הכנה שלה שכמו התרחב בטור הנדסי עולה.

וככה, מתפקיד של ניצב אנונימי בהצגה, מוצאת הכרובית עצמה לא פעם מככבת בתפקיד הראשי, או לפחות כחלק מאנסמבל מצומצם ואיכותי.

המכונים הבאים ידגימו זאת היטב.

 

"סטייק" כרובית צלויה (בצילום)

מצרכים

1 כרובית קטנה, טרייה ומוצקה

שמן זית

מלח, פלפל גרוס

כף עלי תימין

מיץ מלימון גדול

קליפה מגורדת מלימון אחד

חצי בצל סגול קטן

2 שיני שום קלופות

פלפל צ'ילי אדום

רבע כוס עלי נענע

רבע כוס עלי פטרוזיליה

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפות צנוברים קצוצים

מלח, פלפל

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

 

איך מכינים

  1. חוצים את הכרובית לאורכה. חותכים מכל מחצית פרוסת אורך בעובי של כ-2 ס"מ. חתכו בזהירות עם סכין גדולה וחדה, שהפרוסות תשארנה בפרוסה אחת שלמה. את השאר מפרקים לפרחים קטנים.
  2. שמים במעבד מזון את פרחי הכרובית המפורקים עם הבצל, השום, הצ'ילי, הבצל, הפטרוזיליה והנענע ומרסקים לתערובת פירורית.
  3. שמים בקערה ומערבבים אליה את הצנוברים, המלח, הפלפל, מיץ וקליפת לימון, שמן הזית והפרמזן. מערבבים למעין סלט "טאבולה" (ואגב כך, "טאבולה בה מחליפים את הבורגול בכרובית טרייה ומרוסקת לפירורים זה מתכון מצוין בפני עצמו).
  4. מורחים את פרוסות הכרובית בשמן זית משני הצדדים. ממליחים, מפלפלים ומפזרים עליהם את התימין. מהדקים את התבלינים את הכרובית.
  5. מחממים מעט שמן זית על מחבת רחבה מאד וכשהוא חם מניחים במחבת את פרוסות הכרובית. צורבים ומטגנים כשלוש-ארבע דקות עד להשחמה נאה. הופכים בזהירות וצורבים יפה גם על הצד השני.
  6. מערבבים את מיץ וקליפת הלימון. יוצקים למחבת החמה על הכיריים ומניחים למיץ לבעבע כדקה. הופכים בזהירות את הכרובית ומניחים לה לשכשך רגע גם על הצד השני.
  7. מניחים על כל מחצית כרובית תלולית גבוהה של ה"טאבולה" ומכניסים עם המחבת לתנור בחום של 180 מעלות לכעשרים דקות.

ת ע נ ו ג.

כרובית מטוגנת ברוטב גבינה כחולה

מצרכים

1 כרובית קטנה, טרייה ומוצקה, מופרדת לפרחים

2 ביצים

קליפה מגורדת מלימון אחד

מלח, פלפל גרוס

כפית אבקת שום

 

לציפוי:

4\3 כוס קמח

4\3 כוס פירורי פנקו

מלח, פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

כפית אבקת שום

2 כפות עלי תימין קצוצים

 

איך מכינים

  1. טורפים את הביצים עם מלח, פלפל, קליפת לימון ואבקת שום. מערבבים את הקמח, פירורי הפנקו, אבקת השום והתימין.
  2. אוחזים פרח כרובית בקצה הגזע שלו. טובלים כל פרח בביצה ואחר כך בתערובת הפירורים ככה שרק הגזע נשאר חשוף. ככה עושים עם כל הכמות ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
  3. מטגנים בכמה נגלות בשמן עמוק וחם עד להשחמה. מסננים ומספיגים במגבת נייר.
  4. בזמן הזה מכינים את רוטב הגבינה: שמים בסיר קטן 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת, חצי מיכל שמנת מתוקה וחצי כוס חלב. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך עירבוב כמה דקות עד שהרוטב סמיך מעט.
  5. יוצקים על הכרובית המטוגנת.

 

פסטה עם כרובית

מצרכים

1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים

5 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

בצל סגול קטן קצוץ

מעט אגוז מוסקט

8 עלי מרווה

חבילת פסטה פפרדלה או פטוצ'יני

מיץ וקליפה מלימון אחד

מלח, פלפל גרוס

4\3 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

איך מכינים

  1. מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים כ-4-5 דקות עד שהם מתרככים מעט. מסננים היטב.
  2. שמים במחבת רחבה את השמן וכשהוא חם מוסיפים את המרווה, השום והבצל ומטגנים כשתיים-שלוש דקות.
  3. מוסיפים את פרחי הכרובית, אגוז המוסקט, המלח והפלפל ומטגנים כחמש דקות עד שהכרובית משחימה פה ושם בשוליה.
  4. מוסיפים את הפסטה המסוננת, מערבבים יפה, מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון, מערבבים יחד כדקה. מוסיפים את גבינת הפרמזן המגורדת, מכבים את האש, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומגישים.

 

פרחי כרובית אפויים בציפוי אגוזים

מצרכים

1 כרובית טרייה ומוצקה, מופרדת לפרחים

2 ביצים טרופות

כף חרדל דיז'ון חלק

כף מיונז

מיץ מלימון

מעט אגוז מוסקט

מעט שבבי צ'ילי

מלח, פלפל גרוס

100 גרם אגוזי מלך

 

איך מכינים

  1. מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים כחמש דקות. מסננים היטב.
  2. שמים את האגוזים במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית. שימו לב לא לטחון את זה דק מידי לאבקה, אלא לפירורים, כמו פירורי לחם.
  3. מערבבים בקערית את שאר החומרים למעט האגוזים.
  4. אוחזים פרח כרובית בקצה הגזע שלו. טובלים כל פרח בתערובת הביצים, אחר כך באגוזים המרוסקים ככה שרק הגזע נשאר חשוף. ככה עושים עם כל הכמות ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עשרים דקות.

 

מחית נהדרת של כרובית

מצרכים

1 כרובית טרייה ומוצקה מופרדת לפרחים

3 שיני שום קצוצות

60 גרם חמאה רכה

2 כפות שמן זית

כך עלי תימין קצוצים

כף עלי רוזמרין קצוצים

מעט אגוז מוסקט

מלח, פלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת אמנטל, או צ'דר, או גאודה או מנצ'גו מגורדת דק

 

איך מכינים

  1. מבשלים את הכרובית במי מלח כחמש-שש דקות עד שהיא רכה דייה אך לא מידי.
  2. מסננים היטב.
  3. שמים במחבת קטנה את שמן הזית ומטגנים בו את השום, התימין והרוזמרין כדקה. מוסיפים לכרובית.
  4. שמים את כל המצרכים למעט הגבינה במעבד מזון ומרסקים ב"פולסים" לתערובת לא חלקה מידי.
  5. מוציאים לקערה ומערבבים פנימה את הגבינה. אפשר לרסק במוט ריסוק.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close