כרעיים של עוף עם שפע פטריות

אני חובב פטריות גדול, מכל הסוגים והרבה מהן. במאפים, בסלטים, עם אורז, עם פסטה, עם בשר או עם דגים. המנה הבאה יצאה טעימה במיוחד, ועל כך יעיד הסיר הריק שמצאתי במטבח רבע שעה אחרי שסיימתי להכין אותה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם, שם תראו גם סרטון שמדגים איך הכנתי את העוף שלי.

 

מצרכים (ל-6-4 מנות)

4 כרעי עוף חצויות

4 כפות עלי טימין טריים

רבע כוס שמן זית

2 בצלי שאלוט פרוסים

2 שיני שום קצוצות

4 פטריות שיטאקי חתוכות גס ללא הרגל

2 פטריות מלך היער חתוכות לקוביות

4 פטריות יער חתוכות גס

קופסת פטריות שי-מג'י לבנות

כוס וחצי יין לבן יבש

מלח, פלפל גרוס

חופן עלי פטרוזיליה קצוצה

 

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את העוף ומפזרים עליו שתי כפות עלי טימין.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם צורבים את העוף משני צידיו עד שהוא שחום. מוציאים מהסיר.
  3. לאותו סיר מוסיפים את הבצל, השום ויתרת הטימין ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה.
  4. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות עד שהפטריות מתרככות.
  5. מחזירים את העוף לסיר. יוצקים את היין, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  6. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

*המתכון בשיתוף חוות תקוע.

הקליקו למתכוני עוף נוספים של חוות תקוע.

ואם בפטריות עסקינן, נסו גם את המאפה המשגע הזה:

מאפה פילו מגולגל עם פטריות

הצטרפו לשיחה

  1. רציתי לישאול מה הכונה עוף חצוי ל 2 ? הקרעי עוף מופרדים מחלק הפולקה?

    1. אהרוני Author says:

      בדיוק, הכוונה היא לכך שהכרעיים מופרדות מהירכיים

  2. אהרוני היקר
    אשמח לקבל ישירות למייל מתכונים שאתה מעלה.
    מאחר שהמדור שלך בידיעות לא ממשיך להופיע,
    הפסקתי את קניית העיתון בסוף שבוע.
    עוקבת פסיבית אחריך עשרות שנים ונהנית מכל מילה.
    הרבה מרפרטואר המתכונים שלי מבוסס על המלצותיך.
    יישר כוח איש יקר ומעורר השראה.
    מאחלת לך עוד הרבה שנות פעילות וכל שתבקש לו יהי.

    1. אהרוני Author says:

      שלום רונית,
      תודה על האיחולים. אם אתה רוצה לקבל מתכונים ישירות למייל היכנסי באתר שלי לעמודת ה"הרשמה לעדכונים" בתחתית עמוד הבית, הכניסי שם את הפרטים שלך וכל מתכון חדש שיפורסם ישלח לך ישירות למייל.

  3. איריס עירוני says:

    העם במתכון הזה אפשר להכין מפילה עוף או חזה עוף?

    1. אהרוני Author says:

      כן, עם חזה עוף. לבשל עשרים דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close