סלט גזר מרוקאי

איזה כיף זה סלט גזר כזה, מתובל וריחני. עם טחינה ליד ופרוסת חלה לניגוב, באמת תענוג. באופן כללי אני מעדיף גזרים מבושלים כשהם שומרים עדיין על מידה רבה של מוצקות ולא נעשים רופסים לגמרי. זה בדיוק מה שקורה בסלט הזה, כאשר אנחנו מבשלים את הגזרים עד ריכוך אבל לא יותר מדי, ואז נותנים להם לשבת עם הרוטב בקערה לפחות שעה לפני ההגשה, שייספג בהם היטב.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

6 גזרים טריים, קלופים

3 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף אריסה

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון טחון

מלח, פלפל לבן

5 כפות כוסברה קצוצה

סלט גזר מרוקאי
סלט גזר מרוקאי
צילום: נלי שפר

 

איך מכינים

  1. חותכים כל גזר לאורכו לשניים. חותכים כל מחצית לפיסות באורך של כ-3-4 ס"מ.
  2. מבשלים את הגזר במי מלח עד שהם רכים דיים, אך לא מידי (כ-15 דקות). מסננים.
  3. מערבבים את הגזר החם עם כל שאר החומרים לתערובת אחידה. מניחים ומשהים לפחות שעה לפני ההגשה.

ואם בגזר עסקינן, אי אפשר שלא לדבר על מנת הדגל הבוכרית הזו:

אושפלואו: תבשיל בוכרי חגיגי של אורז ובשר

הצטרפו לשיחה

  1. דדי גל says:

    טעים מאד גם להוסיף זיתים מגולענים קצוצים. יש וריאציות עם זיתים ותפוזים, אבל פחות מתחבר לאלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close