תפוחי אדמה צלויים פריכים

היום נעסוק אך ורק בתפוחי אדמה. מי שחפצה נפשו בדרכים לגוון ולרענן קצת את דרכי ההכנה של תפוחי האדמה שלו – הגיע למקום הנכון. יש כאן גרסה פשוטה, קלה ונהדרת לתפוחי אדמה צלויים (שהם במקרה גם אחת המנות הפופולריות בבית משפחת אהרוני). גם תפוחי אדמה בחמאת מיסו, דומים מאוד לקולורבי הצלוי בחמאת מיסו שעלו כאן לא מזמן תוכלו למצוא כאן. ובעיקר, וזו אולי גולת הכותרת: תפוחי אדמה צלויים עם ציפוי פריך, אפויים להזהבה, ריחניים ומענגים עד מאוד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

תפוחי אדמה צלויים פריכים (בצילום)

מצרכים

6 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לאורכם לארבעה חלקים

רבע כוס שמן זית

2 כפות אורגנו יבש

2 כפות עלי תימין יבשים

כף פפריקה מעושנת

כפית אבקת שום

מלח, פלפל

 

עוד צריך

4\3 כוסות פרמזן מגורדת דק

כוס פירורי לחם

 

איך מכינים

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מי מלח רותחים כ-20-30 דקות עד שהם רכים מעט. מסננים ומניחים להם לשבת במסננת כעשר דקות.
  2. מערבבים את המלח, הפלפל ושאר התבלינים לתערובת אחידה
  3. מערבבים את פירורי הלחם והגבינה בכלי שטוח.
  4. שמים את תפוחי האדמה בכלי, יוצקים אליו שמן זית ומערבבים כך שכל תפוחי האדמה יהיו מצופים בשמן.
  5. מפזרים על תפוחי האדמה את תערובת התבלינים ומערבבים כך שיהיו מצופים בתערובת.
  6. מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. טובלים כל פלח תפוח אדמה בתערובת פירורי הלחם ומהדקים מעט, שתידבק התערובת יפה אל תפוח האדמה משני צידיו. מעמידים את הפלחים אלה לצד אלה על התבנית.
  7. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה עד שתפוחי האדמה שחומים, אפילו חרוכים מעט בשוליהם הריח יהיה משגע.
  8. מגישים עם מיונז. מתובל או לא.

 

המנה הכי פופולארית אצלנו:

תפוחי אדמה צלויים עם שום, שמן זית ועשבי תיבול

אני לרוב מבשל את תפוחי האדמה טרם הצלייה בתנור. התוצאה התקבלת טובה יותר: החוץ פריך מאד והתוך נימוח לגמרי.

 

מצרכים

6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים או לשישיות. החתיכות צריכות להיות בגודל של כ-3-4 ס"מ

רבע כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות דק

8 עלי מרווה קצוצים

4-5 כפות עלי רוזמרין קצוצים

4-5 כפות עלי תימין

כף קליפת לימון מגורדת

מעט שבבי צ'ילי (אפשר בלי)

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מי מלח רותחים (מומלץ להוסיף לסיר ענף רוזמרין) כ-20-30 דקות עד שהם רכים מעט. מסננים ומניחים להם במסננת כעשר דקות.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית צלייה. יוצקים סביב את שמן הזית ומערבבים היטב, כך שכל תפוחי האדמה יהיו מצופים בשמן.
  3. מערבבים את השום ועשבי התיבול יחד.
  4. ממליחים ומפלפלים את תפוחי האדמה. מפזרים עליהם את שבבי הצי'ילי ותערובת עשבי התיבול.
  5. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה. מידי פעם מערבבים עד שתפוחי האדמה שחומים, אפילו חרוכים מעט בשוליהם.

 

תפוחי אדמה בחמאת מיסו

מצרכים

6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לאורכם לארבעה פלחים

80 גרם חמאה

4 שיני שום קצוצות

8 עלי מרווה

2 כפות מיסו בהיר

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מי מלח רותחים כ-20-30 דקות עד שהם רכים מעט. מסננים ומניחים להם לשבת במסננת כעשר דקות.
  2. ממיסים את החמאה עם המיסו, השום והמרווה (במיקרו או מחבת קטנה). מערבבים לתערובת אחידה.
  3. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית. יוצקים עליהם את תערובת החמאה ומערבבים כך שתפוחי האדמה יהיו מצופים בתערובת.
  4. מפזרים מעל מלח ופלפל.
  5. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה. מידי פעם מערבבים עד שתפוחי האדמה שחומים, אפילו חרוכים מעט בשוליהם.

 

תפוחי אדמה עם טפנד ולימון כבוש

מצרכים

6 תפוחי אדמה גדולים

20 זיתי קלמטה מגולענים

3 שיני שום

חצי פלפל צ'ילי אדום

2 כפות עלי תימין

2 כפות לימון כבוש

שליש כוס שמן זית

מעט מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מי מלח רותחים כ-20-30 דקות עד שהם רכים מעט. מסננים ומניחים להם לשבת במסננת כעשר דקות.
  2. מרסקים את כל החומרים למעט תפוחי האדמה לתערובת פירורית.
  3. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית. יוצקים עליהם את תערובת הזיתים ומערבבים כך שתפוחי האדמה יהיו מצופים בתערובת.
  4. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה. מידי פעם מערבבים עד שתפוחי האדמה שחומים, אפילו חרוכים מעט בשוליהם.

 

תפוחי אדמה בחמאת קרמל

מצרכים

6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לארבעה חלקים לאורכם

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

80 גרם חמאה מומסת

מלח, הרבה פלפל שחור גרוס

 

הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מי מלח רותחים כ-20-30 דקות עד שהם רכים מעט. מסננים ומניחים להם לשבת במסננת כעשר דקות.
  2. שמים את הסוכר במחבת קטנה וממיסים לאט ובזהירות על להבה בינונית עד שהוא נמס לגמרי ומקבל צבע ענברי. מורידים מהאש ומוסיפים את המים. במחבת נהיה ברדק גדול. לא להיבהל. ממשיכים לבשל לאט על להבה בינונית עד שהמים והקרמל מתאחדים. ממשיכים לבשל כמה דקות עד שמתקבל סירופ קרמל סמיך.
  3. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית. יוצקים עליהם את הקרמל והחמאה ומערבבים. ממליחים ומפלפלים. .
  4. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה. מידי פעם מערבבים עד שתפוחי האדמה מצופים יפה בחמאת הקרמל.

ואם בתפוחי אדמה עסקינן, נסו גם את הגרטן השמיימי הזה:

גראטן תפוחי אדמה

הצטרפו לשיחה

  1. נראה מעולה. האם אתה קולף את תפוחי האדמה?

    1. אהרוני Author says:

      היי אהוד, לא קולף.

  2. במה אפשר להחליף את פירורי הלחם שבמתכון הראשון? (לגרסה ללא גלוטן)

    1. אהרוני Author says:

      היי אילה, יש פירורי לחם ללא גלוטן

  3. מה יכול להחליף את הפרמזן גירסה פרווה (לאוכלי כשר)

    1. אהרוני Author says:

      היי זהבה, אפשר פשוט לוותר על הפרמזן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close