עגבניות תמר צלויות

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק (איזה כיף). על שולחן החג או השישי שלי תמיד יש עגבניות צלויות כאלה או אחרות. אני מת עליהן בכל צורה, על העסיסיות הנימוחה-מתקתקה הזו שיוצאת מהן בצלייה וממש מתחננת שיטבלו בהן פרוסה נאה של חלה. כאלה הן העגבניות האלה, מנה (טבעונית ונטולת גלוטן, אגב) שהיא קלאס באפס מאמץ.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו למצוא סרטון שמראה איך הכנתי את העגבניות שלי.

מצרכים

10 עגבניות תמר חצויות לאורכן

רבע כוס שמן זית

שליש כוס חומץ בלסמי

כף עלי טימין

8 עלי מרווה

כף סוכר חום

מלח גס

פלפל גרוס

 

עגבניות תמר צלויות
עגבניות תמר צלויות
צילום: רחל אהרוני

איך מכינים

  1. לוקחים תבנים ושמים בתחתית שלה את כל החומרים למעט העגבניות ומערבבים.
  2. מניחים את חצאי העגבניות בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה. מכסים בנייר כסף.
  3. צולים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות.
  4. מוציאים התבנית מהתנור, הופכים בזהירות את העגבניות, מטפטפים עליהם מהנוזלים שבתבנית וצולים עוד כעשרים דקות.

 

ואם בעגבניות צלויות עסקינן, נסו גם את אלה של יום שישי:

עגבניות שרי של יום שישי (וכל מה שאפשר לעשות איתן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close