עוגת שוקולד עם אגסים ביין

לפני כמה שנים, לכבוד יום הולדתי, הכינו לי ילדיי ארוחה גדולה וחגיגית עם כל המנות המיתולוגיות ביותר שלי. היו שם מנות שאהבנו כולנו לאורך שנים (ואפילו לחמניות כמו בתפוח זהב!).

ולקינוח? אגסים ביין. כן כן, אגסים ביין ותבלינים. הם אולי הקינוח האהוב עליי, וסחטיין על הילדים שלי שמכירים אותי כל כך טוב. משהו במרקם הרך-אך מוצק של אגסים מבושלים פשוט מהלך עליי קסם. תמיד יש לי פנטזיה להיות אדם כזה שמכין לו צנצנת של אגסים מבושלים ביין, שומר אותה במקרר ומדי פעם שולף לו איזה אחד נחמד לנשנוש. הבעיה היא שלעולם הם יגמרו עוד באותו היום שאני מכין אותם. וזה בסדר.

היום נלמד איך להכין אגסים שכאלה וגם נלמד מה אפשר לעשות איתם. ספוילר: המון דברים! אפילו עוגת שוקולד נהדרת ומרשימה.

לפני שנתחיל, קצת פרטיקה:

  1. קנו אגסים גדולים, ובעיקר שימו לב שהם יהיו מוצקים ודי קשים. לא רכים ובשלים מידי. אל דאגה, הם יתרככו יפה בזמן הבישול.
  2. כאשר אתם קולפים אגסים לבישול (בקולפן ירקות פשוט, בתנועות ארוכות לאורך הפרי), נקו אותם מליבתם עם החרצנים (כפית פריזאית תעשה את זה הכי טוב). עשו זאת דרך החלק התחתון הרחב של האגס.
  3. זמני הבישול של האגסים נעים על טווח ה"בערך", כי תלוי באיזה מצב הבשלה הם נמצאים ומה גודלם. פשוט צריך לבדוק את מצב האגסים על ידי דקירה בקצה סכין חדה. האגס צריך  להיות רך אך עדיין מוצק דיו.

קדימה, מתחילים.

אגסים מבושלים ביין ותבלינים
אגסים מבושלים ביין ותבלינים
צילום: שי נייבורג

 

אגסים מבושלים ביין עם תבלינים מתוקים: מתכון בסיסי

מצרכים

8 אגסים גדולים, מוצקים, קלופים

בקבוק יין לבן (או אדום) יבש

4\3 כוס סוכר

רבע כוס דבש

2 כוסות מים

"סרט" קליפה מלימון אחד

מקל קינמון אחד

5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס דק

כפית תמצית וניל

2 עלי דפנה

6 תרמילי הל כתושים מעט

 

איך מכינים

  1. שמים את כל המצרכים בסיר למעט האגסים. מכסים, מביאים לרתיחה.
  2. חותכים ומסירים מהחלק התחתון של כל אגס כסנטימטר, כדי שהאגס יוכל לעמוד יציב בזמן ההגשה. מוסיפים את האגסים לסיר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 20-30 דקות, תלוי כמה האגסים קשים וגדולים. האגסים צריכים להיות רכים אך עדיין מוצקים ולא רופסים בנעיצת קצה סכין קטנה וחדה.
  3. מניחים לאגסים להתקרר בנוזלים. שומרים בנוזלים במקרר עד לשימוש.

 

ומה עושים איתם?

עוגת שוקולד עם אגסים ביין (בצילום)

מצרכים

5 אגסים מבושלים כמו במתכון הראשון (אפשר שהם יהיו ממולאים במרציפן)

 

לעוגת השוקולד

מצרכים

125 גרם חמאה מומסת

חצי כוס אבקת קקאו

חצי כוס מים רותחים

כוס סוכר

100 גרם שוקולד מריר מומס

כפית תמצית וניל אמיתית

3 ביצים

חצי כפית מלח גס

3\1 1 כוסות קמח מנופה

כפית אבקת אפיה

 

איך מכינים

  1. מערבבים בקערה את הקקאו והמים הרותחים. מוסיפים את החמאה המומסת, הסוכר, השוקולד המומס, המלח והוניל וטורפים במטרפה במשך דקה. מוסיפים את הביצים וטורפים עוד שתי דקות.
  2. מערבבים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת ומערבבים עם לקקן לתערובת אחידה.
  4. שמים את האגסים המבושלים בתבנית מאורכת (אינגליש קייק). שמים אותם כשהם עומדים ובמרחקים שווים אלה מאלה.
  5. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית עם האגסים. לאט ובזהירות. התערובת צריכה להקיף את האגסים באופן אחיד ועד כמחצית גובהם (התערובת תעלה ותתפח בזמן האפיה). (את מה שנשאר מתערובת העוגה, הכניסו לכלים אישיים קטנים לאפיה ותהיינה לכם עוגות שוקולד אישיות אקסטרא).
  6. אופים בחום של 160 מעלות כ-40-50 דקות עד שהעוגה די יציבה.
  7. מניחים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.

 

סלט ירוק עם אגסים מבושלים וגבינה כחולה

מצרכים

תערובת עלי סלט טריים, פריכים ורעננים

3 אגסים מבושלים כמו למעלה, חתוכים לאורכם לרבעים

100 גרם גבינה כחולה מפוררת

חצי כוס אגוזי מלך קלויים, שבורים גס

 

לוויניגרט

רבע כוס שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפיות דבש

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים בצנצנת קטנה את חומרי הווינגרט לתערובת אחידה.
  2. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב אל קערת הסלט ומערבבים בעדינות.
  3. מפזרים סביב את רבעי האגסים, הגבינה הכחולה והאגוזים.

 

חזה עוף עם אגסים מבושלים

מצרכים

2 חזות עוף שלמים מנוקים

מלח, פלפל גרוס

2 כפות עלי תימין

4 כפות שמן זית

2 אגסים מבושלים ביין חצויים לאורכם

4\3 כוס נוזלי בישול האגסים

4 כפות עירית קצוצה

 

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את חזות העוף. מפזרים עליהם את עלי התימין ומהדקים.
  2. מחממים את השמן במחבת. כשהוא חם צורבים את חזות העוף משני צידיהם כ-3-4 דקות מכל צד עד שהם שחומים יפה.
  3. מוסיפים למחבת את נוזלי בישול האגסים, ומעט מלח ופלפל. ממשיכים לבשל את חזות העוף בנוזלים, עוד כמה דקות, עד שהנוזלים מסמיכים לרוטב עדין. מוסיפים את חצאי האגסים לחמום קל.
  4. פורסים את חזות העוף לפרוסות אלכסוניות בעובי של כסנטימטר. מניחים את האגסים סביב, יוצקים מעט מהרוטב, מפזרים מעל את העירית הקצוצה ומגישים.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם בשילוב של אגסים ושוקולד עסקינן, מה לגבי המוס השמיימי הזה?

מוס שוקולד עם אגסים: זיווג משמיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close