לחמאעג'ון מענג במיוחד

לחמים שטוחים למיניהם הם דבר נהדר. ראשית, אין צורך במכשירי בישול או אפיה להכנתם. שנית, הם מגוונים ביותר ואכן, מטבחי אגן הים התיכון מלאים בהם. הקטגוריה הזו מחולקת  לשניים: לחמים שטוחים שתפקידם ללוות את הארוחה בדרך כזו או אחרת, או להשתדך למזון אחר ליצרית ארוחה, כמו הפיתה למשל. ויש את אלה שמגיעים כבר עם השידוך "בילט אין". כזהו הלחמאעג'ון התורכי (ויש הטוענים שמקורו אצל הארמנים). מדובר כידוע בבצק שטוח ודק, שוליו חרוכים ופריכים ועליו מרוחה שכבה דקה של בשר מתובל. הם נאפים זמן קצר בחום גבוה עד שהם כמו מתאחדים והופכים לגוף אחד בו קשה להפריד בין הבצק לתערובת הבשר שמעליו.

בקיצור – ת ע נ ו ג.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

ל-8 יחידות

לבצק

2 כוסות קמח מנופה

כפית שמרים יבשים

כפית סוכר

2 כפות שמן זית

כוס מים חמימים מעט

כפית וחצי מלח

 

איך מכינים

  1. מערבבים בקערה את הקמח המנופה, הסוכר, המלח והשמרים. עושים גומה גדולה במרכז הקמח ויוצקים פנימה את המים והשמן. מתחלים לערבב עד שנוצר בצק.
  2. מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק כמה דקות עד שהוא חלק, גמיש ונוח לעבודה.
  3. מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. מניחים על מגש מקומח, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח כשעה.

 

לתערובת הבשר מעל

200 גרם בשר טחון, בקר או טלה

רבע בצל סגול

2 שיני שום

חצי פלפל צ'ילי חריף

חצי פלפל אדום מתוק

עגבניה בשלה

2 כפיות רכז עגבניות

2 כפיות רכז פלפלים (אפשר פפריקה מעושנת במקום)

חצי כפית כמון

חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

חופן עלי כוסברה

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מרסקים את כל החומרים למעט הבשר במעבד מזון לתערובת פירורית ולא למשחה חלקה לגמרי. מעבירים לקערה.
  2. מערבבים את הבשר הטחון עם התערובת לתערובת אחידה. מכסים ומניחים לה לעמוד במקרר כשעה. התערובת רכה מאוד, ולכן יהיה קל למרוח אותה בשכבה דקה על הבצק.

 

הרכבת הלחמאעג'ון

  1. על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול או לאליפסה דקה מאוד. מניחים על הכדור כשתיים-שלוש כפות מהתערובת ומורחים אותה עם היד על הבצק. מורחים באופן אחיד ושווה ומשאירים שוליים חשופים מסביב של כסנטימטר אחד.
  2. זולפים מעל מעט שמן זית ואופים.

 

אפיית הלחמאעג'ון

אם יש לכם אבן פיצה, זה יהיה נהדר. חממו את התנור לחום המקסימלי שהוא יכול להפיק, הניחו את הלחמאעג'ון ישירות על האבן ואחרי דקות ספורות, כששולי הבצק חרוכים מעט, הוציאו אותם מהתנור.

אם אין לכם אבן פיצה הניחו את הלחמאעג'ון על נייר אפייה והעבירו אותו לתבנית התנור.

הניחו את התבנית בחלק התחתון של התנור, בחום הכי גבוה שלו לכמה דקות. כששולי הבצק חרוכים מעט, הוציאו אותם מהתנור.

ויש עוד דרך: הניחו את הלחמאעג'ון על מחבת טפלון יבשה על כירה בחום בינוני. כסו את המחבת עם קערה הפוכה כמו מכסה. הלחמאעג'ון יהיה מוכן אחרי כמה דקות.

 

וזה בא עם "ערכת הגשה"

  1. את הלחמאעג'ון חותכים לרוחבו, שיהיה קל לאכלו.
  2. פלחי עגבניות, צרור גבעולי כוסברה, פלחי לימון ובצל בשמן זית וסומק (1 בצל סגול פרוס דק מאוד, 2 כפות שמן זית, כפית סומק, מעט מלח ולערבב).
  3. סוחטים מעט לימון מעל רצועת לחמאעג'ון. מניחים מעל מעט בצל-סומק, פלח עגבניה, מעט עלי כוסברה ואוכלים.

ואם כבר אנחנו כאן בואו נשתעשע מעט על הנושא

  1. אחרי שהלמחאעג'ון מוכן לאפיה, מרחו על מחצית שוליו מעט מים, קפלו את הבצק על המילוי לשניים והדקו לחצי ירח.
  2. שימו מעט שמן זית במחבת. כשהוא חם, טגנו את הבצק משני צדדיו עד שהוא זהוב ופריך.
  3. עד פה אני שומע את מקהלת הצמחונים שואלת: ומה איתנו, הצמחונים ? אז הנה במיוחד עבורכם, גירסה צמחונית לדבר.
  4. הכינו את תערובת הבשר, רק בלי הבשר. במקומו הוסיפו לתערובת גבינת קשקבל מגורדת גס, מרחו על הבצק, פזרו מעל עלי אורגנו טריים מעל ואפו בדיוק כמו במתכון הרגיל.

ואם בלחמים שטוחים עסקינן, נסו גם את זה:

לחם שטוח עם תוספות

הצטרפו לשיחה

  1. גלית פנונו says:

    בוקר טוב אהרוני,
    עברתי לגור באיטליה ולמרות הלחמים הנפלאים פה, למשל הסקיאצ׳אטה שהוא לחם שטוח הורס, עשית לי חשק לנסות את הלחמאעג׳ון שלך! יטופל בהקדם.
    בינתיים הבת שלי ממש מתגעגעת לפיתה… אולי יש לך הצעה איך להכין?
    תודה,
    גלית

    1. אהרוני Author says:

      בינתיים אין לי מתכון מסודר לפיתה, אולי בהמשך…

  2. ענת עובד says:

    אשמח למתכון לבצק ללא גלוטן אם אפשר.

    1. אהרוני Author says:

      היי ענת,
      בכנות, אני לא במיוחד מבין באפייה ללא גלוטן. אני בטוח שיש ברחבי הרשת מתכונים מצוינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close