בורק עם מנגולד וגבינות

מתכון חגיגי, יפה ומענג מאוד לפנינו. הוא מסוג המתכונים המרשימים שבעצם לא כל כך קשה להכין אותם, והאמ שגם ממש כיף. השילוב האלמותי של מנגולד עם גבינות ובצק פילו פריך ו"פלייקי" לא יאבד מקסמו לעולם, ולנו נותר רק להינות ממנו. זו מנה שתהיה נהדרת ב"סתם" ארוחת שישי או על שולחן החג שלכם (החגים מתקרבים אלינו…).

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות סרטון שמראה איך הכנתי את המאפה שלי.

 

מצרכים

חבילת בצק פילו, 300 גרם (ל"שמרית" יש בצק פילו מצונן מעולה והכי נוח לעבודה)

1 חבילת מנגולד

4-5 שיני שום קונפי (אפשר גם רגיל)

1 בצל קטן פרוס

רבע כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

200 גרם גבינת פטה מפוררת

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

2 כוסות חלב

2 ביצים

חצי כוס שמן זית

מלח, פלפל

מעט אגוז מוסקט

 

איך מכינים

  1. מערבבים את החלב, הביצים, שמן הזית, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט בקערה.
  2. מפרידים את גבעולי המנגולד מהעלים. את הגבעולים פורסים, את העלים חותכים לרוחבם לשלושה חלקים.
  3. שמים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל, השום וגבעולי המנגולד כשתי דקות. מוסיפים את העלים, מלח ופלפל ומטגנים עוד כשתי דקות. מקררים.
  4. משמנים תבנית קפיצית עגולה 24 בשמן זית. מרפדים את התבנית בארבע יריעות בצק פילו כך שכל פנים ושולי התבנית יהיו מצופים עלי בצק חופפים חלקית אלה לאלה, והם גולשים משולי הכלי.
  5. לוקחים יריעת פילו נוספת וטובלים אותה בתערובת החלב. מניחים אותה על תחתית התבנית (המרופדת כבר ביריעות היבשות) כשהיא רטובה ומקומטת עם קפלים. כלומר, מניחים את היריעה הרטובה והמקומטת על היריעות היבשות. ככה עושים עם שלוש יריעות עד שכל התחתית מכוסה בקימוטי פילו רטובים.
בורק עם מנגולד וגבינות
בורק עם מנגולד וגבינות
צילום: רחל אהרוני
  1. מפזרים מעל היריעות הרטובות את תערובת המנגולד ולאחר מכן את תערובת הגבינות. מטפטפים בנדיבות מתערובת החלב סביב סביב.
בורק עם מנגולד וגבינות
בורק עם מנגולד וגבינות
צילום: רחל אהרוני
בורק עם מנגולד וגבינות
בורק עם מנגולד וגבינות
צילום: רחל אהרוני
  1. מניחים על המילוי עוד יריעות בצק רטובות ומקומטות. לאחר מכן מניחים על הכל עוד יריעה יבשה וחלקה.
  2. אוספים את שולי הבצק, מכסים על שכבת הבצק האחרונה ומטפטפים מעל עוד מעט מתערובת החלב.
  3. אופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה עד שפני הבצק שחומים.

ואם במאפי פילו עסקינן, נסו גם את זה:

מאפה "אקורדיון" פילו עם ארטישוק וגבינות

הצטרפו לשיחה

  1. היי! נראה מעןלה! האם צריך להכניס את כל תערובת החלב פנימה ולשמור מעט לטפטוף מבחוץ או שרק צריך להרטיב מעט את החלק הפנימי?

    1. אהרוני Author says:

      היי חן, תודה רבה.
      כמו שרואים בסרטון, צריך ללחלח את התערובת מבפנים, ואת מה שנותר מטפטפטים קלות על הקראסט.

    2. היי אהרוני, במתכון הכתוב כתוב 2 ביצים ואילו בסרטון אתה שם 3 ביצים.
      כמה צריך?
      תודה
      היא-לי

      1. אהרוני Author says:

        היי, לפי מה שכתוב. בסרטון הכנתי כמות יותר גדולה.

  2. נראה מעולה !
    שכנעת אותי – אני הולך להכין את זה היום 🙂
    אגב, בסרטון שהעלית לאינסטגרם רואים שבשלב הטיגון שמת בנוסף לבצל גם שום קונפי.
    שום רגיל , קצוץ דק גם יעשה את העבודה לא ?

    תודה 🙂

    1. אהרוני Author says:

      היי שמעון,
      גם שום רגיל בהחלט יעשה את העבודה. עודכן במתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close