כבד קצוץ נוסח מרכז אירופה

אתם יכולים לדמיין משהו טוב יותר, עסיסי יותר ובעיקר טעים יותר מפרוסה נאה של לחם טרי שעליה כבד קצוץ שהכנתם בעצמכם? אני לא. הקפידו לקצוץ את הכבד בסכין ולשמור על מרקם גס יחסית (כמו במתכון הזה), והתוצאה לא תאכזב אתכם, אני מבטיח.

 

מצרכים

500 גרם כבדי עוף מנוקים מגידים ושומן

6 כפות שומן אווז

1 בצל גדול קצוץ דק

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

איך מכינים

  1. ממיסים שלוש כפות שומן אווז במחבת כבדה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל הקצוץ. ממליחים ומפלפלים מעט, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מקבל צבע זהוב עמוק. מוציאים מהמחבת.
  2. מוסיפים למחבת את יתר שומן האווז. ממליחים ומפלפלים את הכבדים המנוקים ומכניסים אותם למחבת. מטגנים את הכבדים עד שהם שחומים מכל הצדדים, מטוגנים היטב, אך מעט ורדרדים מבפנים.
  3. קוצצים את הכבדים בסכין חדה וגדולה (לא לרסק במעבד מזון, זה יוצא דייסה). מערבים פנימה את רוב הבצל המטוגן. לתערובת מוסיפים את השומן שבו טוגנו הבצל והכבדים. בודקים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר.
  4. מגישים עם לחם טרי, ביצים קשות ומלפפונים חמוצים ויתר הבצל המטוגן מעל.

 

הצטרפו לשיחה

  1. אוהבת את המתכונים שלך

  2. מה אפשר במקום שומן אווז?

    1. אהרוני Author says:

      שמן רגיל. רבע כוס לבצל ורבע כוס לכבדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close