ארטישוק צלוי בשמן זית, לימון ומרווה

אני מת על ירקות, ועל ארטישוק במיוחד. עם או בלי פירורי לחם, מדובר במנה רעננה, פשוטה ונהדרת שמתחסלת בבית תוך דקות ספורות.

מצרכים

6 ארטישוקים מנוקים וחצויים

רבע כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס מים

8 עלי מרווה

ראש שום חצוי לרוחבו

לימון אחד חצוי לרוחבו

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 גבעולי רוזמרין

8 עלי מרווה

מלח,

פלפל גרוס

איך מכינים

מערבבים בקערית את השמן, לימון, מים, קליפת לימון, מלח ופלפל. יוצקים את התערובת לתחתית של תבנית צליה ומניחים בתבנית את הארטישוקים עם הצד החתוך כלפי מטה. מניחים בתבנית גם את השום והלימון עם הצד החתוך כלפי מטה, ומוסיפים את הרוזמרין והמרווה.

צלם: שי נייבורג
  1. מכסים את התבנית בנייר כסף, מחוררים אותו פה ושם ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה עד שהחלק התחתון שלהם שחום ופריך.
  2. אפשר לאכול אותם כמו שהם, עם קצת מלח גס בזוק מעליהם, אפשר להגיש אותם עם מיונז טוב אפילו לערבב אליו כף או שתיים של טפנד (אני אוהב זיתים עם ארטישוק).

ואפשר עם להוסיף להם ציפוי פירורי:

מצרכים

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

3 כפות שמן זית.

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. מפזרים את התערובת על צידם החתוך של חצאי הארטישוקים.
  3. מכניסים את מתחת לגריל הביתי לכמה דקות עד שהציפוי משחים יפה.

הצטרפו לשיחה

  1. וואוו. פשוט וואוו… איזה טעים זה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close