לחם ממולא מושלם

המתכון היום לא שולח אתכם לאפות לחם מאפס. רגע אחרי בישולי החג לא הייתי עושה לכם את זה. אלא, אנחנו נעבוד היום עם לחמים שתקנו בסופר או במאפייה. אפשר ללכת על לחמניות קטנות אישיות לכל סועד, או על כיכר לחם עגולה גדולה. ומה עושים איתם? משתמשים בהם כקערת הגשה נהדרת וטעימה לכשעצמה, וממלאים אותם במילויים עסיסיים שונים. בזמן האפייה הלחמים מתחממים, חלקם החיצוני נעשה פריך יותר וחלקם הפנימי סופג את כל טוב טעמי המילוי שבהם. הביצה שמעל היא בונוס אדיר.

תהנו חברים.

 

לחם ממולא בעגבניות, חצילים, פלפלים קלויים, גבינה וביצה (בצילום)

מצרכים

4 לחמניות עגולות גדולות בקוטר של כ-12-15 ס"מ

חצי חציל חתוך לקוביות של כסנטימטר וחצי

2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים, חתוכים לריבועים

8 כדורי מוצרלה קטנים חצויים

חצי קופסה עגבניות מרוסקות

4 ביצים

מעט שמן זית לזילוף

מלח, פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים

  1. את קוביות החציל מטגנים בשמן זית עד שהן זהובות. אפשר גם לזלוף עליהן מעט שמן זית, מלח ופלפל ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות כ-25 דקות עד שהן שחומות ורכות. מה שאתם מעדיפים.
  2. חותכים את החלק העליון של הלחמניות ומרוקנים את החלק הפנימי שלהן (משאירים שוליים של כסנטימטר לחמניה).
  3. זולפים מעט שמן זית על כל לחמניה. שמים בכל לחמניה כף גדושה עגבניות מרוסקות, חופן חצילים, 2 חצאי בייבי מוצרלה, עוד כף עגבניות מרוסקות ומעט פלפלים קלויים.
  4. לבסוף שוברים מעל כל לחמניה ביצה אחת ומניחים ליד עוד שני חצאי כדורון מוצרלה. ממליחים ומפלפלים בכל שלב.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10-12 דקות עד שהביצה מתייצבת.
  6. מגישים חם.

 

 

לחמניות ממולאות בקישואים וזיתים

מצרכים

4 לחמניות עגולות גדולות בקוטר של כ-12-15 ס"מ

2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות של כסנטימטר

חצי בצל סגול קצוץ גס

4 עלי מרווה שלמים

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

8 זיתים שחורים מגולענים, קצוצים

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

קליפה מגורדת ומיץ מלימון אחד

2 כפות צנוברים קלויים

חצי כוס גבינת צ'דר (או אחרת) מגורדת גס

4 ביצים

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן במחבת רחבה. כשהוא חם מטגנים בו את המרווה, השום, הבצל והפלפל החריף כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הקישואים, הזיתים, המלח, הפלפל וקליפת הלימון ומטגנים תוך עירבוב כחמש דקות.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הצנוברים.
  4. חותכים את החלק העליון של הלחמניות ומרוקנים את החלק הפנימי של הלחמנייה (משאירים שוליים של כסנטימטר לחמנייה).
  5. מחלקים את תערובת הקישואים אל הלחמניות ושוברים על כל לחמניה ביצה אחת. ממליחים ומפלפלים, ומפזרים מעל את הגבינה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10-12 דקות עד שהביצה מתייצבת.
  7. מגישים חם.

 

לחמניות ממולאות בשר טחון

מצרכים 

4 לחמניות עגולות גדולות בקוטר של כ-12-15 ס"מ

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

חצי בצל קצוץ דק

חצי פלפל אדום חריף קצוץ דק

1 כף עלי תימין

300 גרם בשר טחון

חצי קופסה עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל גרוס

12 עלי בזיליקום שלמים

4 ביצים

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן במחבת. כשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל החריף והתימין כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל ומטגנים תוך עירבוב כמה דקות עד שהבשר שחום יפה.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כעשר דקות.
  4. חותכים את החלק העליון של הלחמניות ומרוקנים את החלק הפנימי של הלחמנייה (משאירים שוליים של כסנטימטר לחמנייה).
  5. מחלקים את תערובת הבשר אל הלחמניות. תוחבים 3 עלי בזיליקום אל תערובת הבשר שבלחמניות.
  6. שוברים על כל לחמניה ביצה אחת, ממליחים ומפלפלים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10-12 דקות עד שהביצה מתייצבת.
  8. מגישים חם.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם מתחשק לכם מתכון שבו דווקא כן מכינים לחם מאפס, נסו את המאפה המפואר הזה:

מאפה מיסו ושום

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close