מרק עגבניות ולחם איטלקי

מתחילים כבר להריח את החורף שהוא, אין נאמר, לא העונה החביבה עליי. אבל אם בכל זאת הוא מגיע, אני לא רואה סיבה לא לקבל אותו עם מרק נהדר. כי מרקים אני דווקא אוהב, ומאוד. המרק הזה הוא מקטגוריית הקלים, הקלילים, המהירים והכיפיים להכנה. הוא מושלם כארוחת אמצע-שבוע, עם כוס יין נחמדה לצידו. ולמרות שהוא מרק, הוא לא מהז'אנר המכביד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

שליש כוס שמן זית

6 עלי מרווה

3 שיני שום קצוצות

חצי כיכר לחם שאור לבן, קרועה לפיסות

2 קופסאות עגבניות מרוסקות

חופן עלי בזיליקום

מלח, פלפל גרוס

גבינת פרמזן מגורדת

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן, המרווה והשום בסיר ומטגנים כשתי דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל. מערבבים ומבשלים כשתי דקות.
  3. מוסיפים כוס מים ומערבבים. מוסיפים את הלחם, עלי הבזיליקום ומערבבים דקותיים.
  4. מחלקים לקערות, זולפים מעל שמן זית, מפזרים פרמזן ואוכלים.

 

ואם במתכונים איטלקיים וקלים עסקינן, נסו גם את העוגה הזו:

עוגת תפוחים איטלקית קלה ונהדרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close