פטריות מוקפצות עם בקצ'וי ואפונת שלג

איך אני אוהב פטריות, ואיך אני שונא שהן רופסות ומטוגנות יתר-על-המידה. המנה הקיצית, הקלילה, היפה והנהדרת הזו, עושה עימן, וגם עם כל שאר הירקות שבה, חסד גדול. הם נותרים פריכים, חיוניים ויפים, ממש כמו שאני אוהב.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את הפטריות שלי.

מצרכים

4 כפות שמן

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

2 שיני שום פרוסות

כפית שמן צ'ילי (אפשר בלי)

2 בקצ'וי

סלסלת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרבעים

סלסלת פטריות פורטבלו טריות, חותכות לרבעים

סלסלת פטריות שימג'י

סלסלת אפונת שלג מנוקה

4 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-4 ס"מ

4 כפות רוטב סויה

3 כפות מירין

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. פורסים את גבעולי הבקצ'וי.
  2. שמים את השמן בווק. כשהוא חם מאוד מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, גבעולי הבקצ'וי ושמן הצ'ילי. מערבבים כדקה. מוסיפים את הפורטבלו והשמפיניון ומערבבים דקה.
  3. מוסיפים את פטריות השימג'י, אפונת השלג, הבצל הירוק, המלח והפלפל ומערבבים יפה כדקה.
  4. מוסיפים את הסויה והמירין. מערבבים עוד דקה ומגישים, עם אורז לבן, נניח.

ואם בפטריות עסקינן, נסו גם את אלה:

פטריות, וכל מה שאפשר לעשות איתן

הצטרפו לשיחה

  1. לצערי, מסיבות בריאותיות, אסור לי מלח ופירות הדר בכלל (כולל סויה כמובן ושאר הרטבים המוכנים). במה אפשר להחליף את הסויה?
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      אפשר ברוטב דגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close