סינייה בשר מגונדרת

אז אני לא הסתפקתי בגרסה הגנרית של הסינייה, שהיא בעצם "עוגת" בשר אפויה, ונהדרת גם כמו שהיא. אני ראיתי לנכון לגנדר אותה קצת, כי למה לא? על עוגת הבשר העשירה הנחתי כתר מפואר של חצאי עגבניות ופלחי בצל, מזולפים בשמן זית. כל אלה נאפים עם כיכר הבשר בתנור, מתרככים לאיטם ומוסיפים עושר לכל העסק. רק אז יצקתי למרכזו של המבנה הזה המון טחינה, פיזרתי צנוברים והחזרתי לתנור לעוד כמה דקות של אפייה. התוצאה מרהיבה למראה ובעלת טעם עשיר שמשדרגים את הגרסה נטולת ה"כתר".

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

סינייה עגבניות ובצל (בצילום)

מצרכים

לתבנית קפיצית 24-26 ס"מ

 

לכיכר הבשר

1 ק"ג בשר טחון (כבש או בקר)

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

צרור כוסברה קצוץ דק

חצי כוס צנוברים קלויים

3 כפות שמן זית

2 עגבניות בשלות קצוצות

מלח, פלפל שחור גרוס

כפית גרגירי כוסברה טחונים

כפית כמון טחון

2 כפיות אבקת אפיה (כן, אבקת אפיה שתיתן אווריריות לכיכר הבשר)

 

לכתר העגבניות-בצל

6 עגבניות תמר חצויות לאורכן

1 בצל סגול פרוס לאורכו ל-12 פלחים

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

לטחינה

חצי כוס טחינה גולמית

מלח, פלפל גרוס

2-3 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

קצת פחות מחצי כוס מי קרים

2 כפות צנוברים

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הסינייה לתערובת אחידה ולשים כשתי דקות. מכניסים לתבנית קפיצית (של עוגות). מהדקים בעדינות אך לא יותר מידי. שימו לב, עיטפו במהודק בנייר כסף את התבנית מבחוץ כדי שהנוזלים שמופרשים מהבשר בזמן האפייה לא יזלגו מהתבנית החוצה.
  2. מערבבים את העגבניות והבצל עם שמן הזית, מלח ופלפל.
  3. מסדרים את העגבניות והבצל לסירוגין סביב סביב כשהם מוטים טיפה על צידם, כמו רעפים (ראו בצילום).
  4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות חצי שעה ומוציאים החוצה.
  5. בזמן האפייה מערבבים את חומרי הטחינה לתערובת אחידה ויוצקים למרכז הכיכר. מפזרים מעל 2 כפות צנוברים ומכניסים לתנור לעוד כעשר דקות.

 

גרסת הקציצות עם חצילים

מצרכים

תערובת הבשר והטחינה הן בדיוק כמו במתכון הקודם.

 

בנוסף צריך

1 חציל גדול, טרי ומוצק, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

3 שיני שום קצוצות דק

1 בצל סגול קצוץ גס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

4 כפות שמן זית

2 עגבניות חתוכות לקוביות

6 עלי מרווה שלמים

מלח, פלפל שחור גרוס

3 כפות צנוברים קלויים

3 בצלים ירוקים קצוצים

 

איך מכינים

  1. צרים מתערובת הבשר קציצות מאורכות ושמנמנות.
  2. שמים במחבת גדולה ורחבה את השמן והמרווה. כשהוא חם מטגנים בו את החצילים, הבצל, השום והפלפל החריף כמה דקות. ממליחים ומפלפלים עד שהחצילים מתחילים להזהיב ולהתרכך.
  3. מעבירים את החצילים לכלי עגול ושטוח (חימר, פיירקס או מתכת). מוסיפים את העגבניות, מכניסים פנימה את הקציצות וזולפים מעל מעט שמן זית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכרבע שעה.
  5. זולפים מעל את הטחינה. מפזרים על הצנוברים ואופים יחד עוד חמש דקות.
  6. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

 

או עם כרובית

מצרכים

תערובת הבשר והטחינה הן בדיוק כמו במתכון הקודם

 

בנוסף צריך

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1 בצל סגול קצוץ גס

1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים

מלח, פלפל

כף גרגירי כמון שלמים

קליפה מגורדת מלימון אחד

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

 

איך מכינים

  1. צרים מתערובת הבשר קציצות מאורכות ושמנמנות.
  2. מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים כעשר דקות. מסננים.
  3. שמים במחבת רחבה את השמן והמרווה. כשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל, הכמון והכרובית עד להזהבה. ממליחים ומפלפלים.
  4. יוצקים למחבת את מיץ וקליפת הלימון ומבשלים יחד תוך עירבוב כשלוש דקות.
  5. מעבירים את הכרובית לכלי עגול ושטוח (חימר, פיירקס או מתכת). מכניסים פנימה את הקציצות וזולפים מעל מעט שמן זית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכרבע שעה.
  7. זולפים מעל את הטחינה, מפזרים את הצנוברים ואופים יחד עוד חמש דקות.

 

ונסו להגיש את הסינייה שלכם לצד הסלט הנהדר הזה:

סלט חצילים, עגבניות, פלפלים ובצלים שרופים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close