מאפי בצק עלים עם פרמזן ובזיליקום

בדרך כלל אני לא משווק את המתכונים שלי על ידי התרברבות בכמה שקל להכין אותם. כי בגדול אני בעד לעבוד קצת במטבח, מה קרה? אבל, המתכון הזה באמת קל לאללה. שלושה מצרכים ויש לכם מאפים מקסימים במיוחד. לשבועות, או סתם ככה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

350 גרם בצק עלים

150 גרם גבינת פרמזן חתוכה לקוביות

חופן גדול של עלי בזיליקום

 

 

איך מכינים

  1. שמים את הגבינה והבזיליקום במעבד מזון ומרסקים לפירורים דקים מאוד.
  2. מפזרים על הבצק את התערובת הירוקה בשכבה אחידה.
  3. מניחים על הבצק נייר אפייה ומרדדים מעט, בעיקר כדי להצמיד את התערובת לבצק.
  4. מגלגלים לגליל מהודק מעט ומכניסים למקפיא לשעה.
  5. פורסים לפרוסות של כחצי ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
  6. יש שתי דרכים לאפיות את זה. ככה, על 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהם זהובים, תפוחים ופריכים.
  7. או (וככה אני עשיתי): על גבי המאפים שמונחים על התבנית מניחים יריעה נוספת של נייר אפייה, ועליו עוד תבנית. התבנית העליונה משמשת מעין משקולת. כך אופים עד שהמאפים שחומים כ-40 דקות. ככה הם אמנם דחוסים, אבל פריכים מאוד.

 

ואם בעוגיות גבינה מלוחות עסקינן, נסו גם את אלה:

עוגיות גבינה מלוחות: הגרסה ההונגרית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close