חצילים עם בשר טחון

מטוגן או אפוי, חציל הוא ירק נהדר שסופג טעמים וארומות באופן מושלם. כשמשלבים אותו עם בשר, טחון, במקרה הזה, ועם רוטב אסייתי מתקתק, התוצאה עסיסית, רכה וטעימה במיוחד.

 

מצרכים

2 חצילים טריים ומוצקים, לא קלופים

5 כפות שמן

250 גרם בשר טחון

5 שיני שום שלמות, מעוכות

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 פלפל אדום חריף, טרי, פרוס

4 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות של כ-5 ס"מ

 

לרוטב:

1 כף דבש

2 כפות רוטב סויה

3 כפות יין אורז

מלח, פלפל שחור טחון טרי

4 כפות עלי כוסברה טריים

 

איך מכינים

  1. חותכים כל חציל לרוחבו לשניים. חותכים כל מחצית לאורכה לשמונה פלחים, עם הקליפה.
  2. מטגנים את אצבעות החצילים בשמן עמוק וחם עד שהן מזהיבות. מוציאים מהשמן, מניחים במסננת רחבה שיגירו את כל השמן העודף. אפשר גם למרוח אותם בשמן ולאפות בחום של 190 מעלות עד שהן זהובות.
  3. שמים את השמן בווק או במחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים.
  4. מוסיפים את החצילים המטוגנים, מערבבים בעדינות, מוסיפים את הדבש ומערבים חצי דקה.
  5. מוסיפים את כל שאר החומרים, מלבד עלי הכוסברה, מבשלים יחד דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים עם אורז לבן.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close