כדורי עוף קיפודיים (סוג של כופתה בראנג'י)

את כדורי העוף הקיפודיים האלה אני אוהב נורא. הם עסיסיים, לימוניים מלאים עשבי תיבול ובעיקר טעימים נורא. מי שמכין אותם צריך להבטיח: לא להתפתות לפתוח את הסיר לפני תום 45 דקות הבישול. להתאפק יפה יפה והתוצאה תהיה משתלמת, אני מבטיח.

מצרכים

לכדורי העוף

750 גרם פרגיות עוף טחונות

כוס וחצי אורז בסמטי מושרה במי ברז כשעה

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

קליפה מגורדת משני לימונים

מלח, פלפל גרוס

1 צרור כוסברה

1 צרור שמיר קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1 כוס עלי נענע קצוצים דק

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 כפות שמן זית

 

לרוטב

רבע כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

3 שיני שום פרוסות

1 ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות של כחצי ס"מ

3 לימונים פרסיים מיובשים חצויים

3 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

חצי כפית כורכום

מלח, פלפל שחור גרוס

כליטר מרק עוף צח או מים

 

איך מכינים

  1. מסננים את האורז ממי ההשריה. מערבבים את כל חומרי הכדורים לתערובת אחידה (משאירים מחצית מכמות האורז בצד), לשים כדקה.
  2. המלצה: שימו את הבצל, השום, הפלפל הירוק החריף, השמיר, הכוסברה והנענע במעבד מזון ורסקו לתערובת פירורית.
  3. מרטיבים את כפות הידיים וצרים מהתערובת כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ.
  4. מגלגלים את הכדורים באורז הנותר שיהיו מצופים באורז. מכסים את הכדורים ומניחים לעמוד כחצי שעה.
  5. שמים בסיר רחב ושטוח את כל חומרי הרוטב. הרוטב צריך להיות בגובה שלך כ-3 ס"מ.
  6. כשהרוטב רותח מכניסים בזהירות את הכדורים אחד אחד לרוטב. שמים אותם במרחקים של כסנטימטר אלה מאלה, כי הם מתנפחים בזמן הבישול. הרוטב צריך להגיע עד כ-4\3 מגובה הכדורים.
  7. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה מאד ומחכים 45 דקות. לא פותחים, לא מציצים לא מזיזים ולא מנערים. פשוט נפרדים ל-45 דקות מהסיר ורק כעבור 45 דקות אתם מזומנים לכבות את האש, להרכין ראש אל מול פני הסיר, לפתוח ולהתמסר בעונג למתקפת החושים.
  8. תהנו.

 

 

הצטרפו לשיחה

  1. יצחק כהן says:

    נשמע אלוהי! ישנה איזה אי בהירות לגביי כוסברה. היא לא מופיעה ברשימת המצרכים לקציצות אבל כן מופיעה בהוראות ההכנה. האם צריך כוסברה או לא?

    1. אהרוני Author says:

      היי יצחק,
      אכן צריך צרור כוסברה, כפי שעודכן עכשיו במתכון.
      שבת שלום

  2. טעים… או כמו שאומרים אצלינו , בההה בההה.

  3. מרגלית says:

    היי אהרוני? האם צריך לטגן את הבצל והשום של הרוטב קודם?

    1. אהרוני Author says:

      היי מרגלית,
      אין צורך לטגן את השום והבצל.
      בהצלחה

      1. מרגלית says:

        תודה?

  4. אתי אפרתי says:

    הי אהרוני.תודה על מתכונים קלים טעימים ויפים.
    בקשר לקציצות עף המצופות באורז,האם ניתן להכין קציצות דגים ולעטוף אותן באותה השיטה עם אורז ולבשל?
    תודה.אתי

    1. אהרוני Author says:

      היי אתי,
      אני מעולם לא ניסיתי להכין את הקציצות האלה מדג, אבל נשמע לי שזה יכול להיות מעניין. אם את הולכת על זה, זמן בישול הקציצות לא צריך להיות יותר מחצי שעה.
      בהצלחה

  5. הכנתי טעים ברמות תודה על מתכון ברור ומדוייק!

  6. שלום,

    אפשרי להמיר את הפרגיות לבקר טחון?

    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי מאיה,
      אפשר.

  7. למה לא לטגן בצל, שום וסלרי (גבעולים) עבור הרוטב?

    1. אהרוני Author says:

      אני לא עושה זאת ככה אבל בהחלט אפשר אם רוצים

  8. האם אפשר/כדאי להוסיף כף סילאן לרוטב?

    1. אהרוני Author says:

      אפשר בהחלט

  9. כיצד תמליץ לטבען את המנה ?

    1. אהרוני Author says:

      היי נועם, האמת היא שאני לא ממליץ לטבען אותה, אני לא מאמין שזה יעבוד היטב עם טופו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close